Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten wint in Marum

Gepubliceerd op 02-11-2013

Met enige moeite heeft Futsal Dragten haar eerste uitoverwinning te pakken. In een gelijkopgaande wedstrijd was Futsal Marum niet bij machte de punten in eigen huis te houden. Met twee ‘cadeautjes’ aan het eind van de wedstrijd trok Dragten aan het langste eind: 4-7.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien, dat de spelers het belang van de wedstrijd goed in het achterhoofd hadden opgeslagen. Bij winst zou men blijven meedoen om de bovenste plaatsen en met volle overtuiging werd dan ook de strijd aangegaan om de doelstelling te bewerkstelligen. Gevolg was dat het talrijk aanwezige publiek een schitterende wedstrijd werd voorgeschoten. Het was Dragten, dat als eerste het scorebord liet werken. Al in de 4e minuut werd een keurige combinatie tussen Blend Barzinghi, Thommy Saija en Aaron Tahaparij door laatstgenoemde tot doelpunt verheven: 0-1. Futsal Marum ging direct in de achtervolging, maar het was opnieuw Dragten dat een doelpunt maakte. In de 8e minuut kon Alex Namgalauri binnentikken, na een prima voorbereidend werk van Arnoud Donker. Futsal Marum bleef echter gevaarlijk. Men probeerde van alle kanten een gaatje te vinden in de hechte Dragtster verdediging, maar enkele afstandschoten misten de juiste richting en anders was er ook nog altijd keeper Marnick Dam, die zijn doel schoon hield. Tot de 18e minuut. Een van richting veranderd schot liet Dam kansloos en Marum noteerde de aansluitingstreffer. Vlak voor rust leek Futsal Marum de gelijkmaker te kunnen noteren. Na een voorzet vanaf de linkerkant zou eenvoudig binnen getikt kunnen worden, maar meerdere benen maaiden over de bal heen, waarna het gevaar verdween.

De tweede helft was nog maar 20 seconden oud, toen Futsal Marum voor 2-2 zorgde. Een goed uitgevoerde combinatie kon eenvoudig tot doelpunt worden verheven. Het spel ging vervolgens in een hoog tempo op en neer en het wachten was op een volgende kans. In de 31e minuut zette Blend Barzinghi zijn ploeg weer op voorsprong. Een vrije trap verdween links langs de driemansmuur én de keeper: 2-3. Maar twee minuten later werd na een snelle counter de stand alweer gelijkgetrokken. Beide teams gingen vervolgens volop de aanval spelen en hiermee werd het tempo nog maar eens opgevoerd. Dit leidde vervolgens aan beide zijden tot enkele gele kaarten, door het onrechtmatig onderbreken van een aanval. Het was Dragten dat in de 44e minuut opnieuw op voorsprong kwam. Blend Barzinghi bereikte Thommy Saija in het centrum en diens tikje naar links bereikte opnieuw Barzinghi, die vervolgens de keeper kansloos liet: 3-4. Met nog enkele minuten te gaan wisselde Marum zijn keeper voor een veldspeler om zo een dreigende nederlaag te voorkomen. En dat had succes. Een schot vanaf de rechterkant belandde bij de tweede paal en daar stond de tijdelijke doelman klaar om binnen te tikken. Nog was het niet gedaan. In de 49e minuut noteerde Thommy Saija voor het mooiste doelpunt van de avond. Een schot vanuit de tweede lijn kon de Marumer keeper slechts naar de grond stompen. De vlak voor hem staande Saija bedacht zich niet en met een hakje rolde de bal over de doellijn. Met een ‘erop-of-eronder’ wilde Marum nog eenmaal de zaak redden. Met vijf man voor het vijandelijke doel verspeelde men de bal en bijna vanaf de achterlijn schoot Thommy Saija de bal naar de overkant. Daar was niemand te bekennen en de bal verdween in het doel: 4-6. Ver in de extra tijd deed Arnoud Donker dit kunstje nog eens over en ook hij wist de bal precies tussen de palen te krijgen.

Futsal Dragten sloot de wedstrijd hierdoor af met een keurige 4-7 overwinning. Met een voldaan gevoel werden de drie punten bijgeschreven, waardoor men mee blijft doen om de bovenste plaatsen. Komende vrijdag komt koploper en kampioenskandidaat zvv Urk op bezoek. Een volle sporthal De Drait zal dan getuige kunnen zijn van opnieuw een topwedstrijd. Aanvang: 20.00 uur.