Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten wint ook tweede wedstrijd

Gepubliceerd op 22-09-2018

In de wetenschap dat Real Camaradas vorige week het Drentse REUZ op een gelijkspel (2-2) had weten te houden, was Futsal Dragten vrijdagavond naar Zuidhorn gereden om het prima begin van het nieuwe seizoen een vervolg te geven. En dat lukte. Het thuisteam had geen goed antwoord op het spel van haar gasten: 1-4.

Al vanaf het begin ging het spel snel op en neer. Zonder echt gevaarlijk te kunnen worden, lieten beide teams direct zien er een mooie wedstrijd van te willen maken. Real Camaradas, altijd een topper in het onberekenbare, kreeg de eerste mogelijkheid om te scoren. Het einddoel werd echter niet bereikt door goed ingrijpen van keeper Jelmer Hoekstra. Even later was het wel raak aan de overkant. Aanwinst Menno Reinders wist ‘de man in zijn rug’ op het verkeerde been te zetten, draaide en schoot raak: 0-1.

In de dadendrang om de gelijkmaker te kunnen maken, was Camaradas echter te onzorgvuldig. Misschien is ‘slordig’ wel het goede woord, want veelal kwam men niet verder dan opbouwen. De beslissende pass kwam bijna nooit op de juiste plek aan en daarvan kon Dragten profiteren. Eerst was het Rachid Akdim, die met een hard schot de paal raakte en in de 21e minuut wist Reinders opnieuw het net te vinden. Daaraan voorafgaand leek Akdim op eigen helft een lichte overtreding te maken, maar hij mocht door en wist na een korte rush de al wachtende Reinders te bereiken. Protesten van het thuisteam vonden geen gehoor bij de scheidsrechter en het doelpunt werd goedgekeurd.

In de tweede helft leek Dragten het moeilijker te krijgen. Jelmer Hoekstra kreeg het drukker, maar hield enkele keren knap ‘de nul’. Het veranderende spel van Camaradas, meer druk en een hoger tempo, noopte ook Dragten iets anders te voetballen. Men kon nog steeds redelijk eenvoudig op de been blijven, maar met enkele vlijmscherpe counters werd het ook dreigender. Dat leidde in de 31e minuut tot de 0-3. Reinders kreeg een lange bal uitstekend onder controle, waarna hij in de loop Aaron Tahaparij wist te bedienen. Die dacht niet na en schoot raak.

Ondanks meerdere mogelijkheden lukte het Camaradas niet om keeper Hoekstra te passeren. Mede dankzij de hulp die hij enkele keren kreeg van zijn teamgenoten bleef de tussenstand in tact. Camaradas wilde hoe dan ook van die ‘hatelijke nul’ af en alle schroom werd overboord gegooid. Een nieuwe tempoverhoging zorgde ook niet voor het gewenste resultaat, waarna de wedstrijd in de 47e minuut definitief beslist werd. Aan de rechterkant ging Dennis de Vries er vandoor om vervolgens Reinders te bedienen, die voor zijn derde van de avond tekende.

In letterlijk de laatste seconde kwam dan toch nog de -verdiende- 1-4 op het bord. Een niet verwacht schot verdween langs keeper Hoekstra in de verre hoek. Hoekstra baalde dat de wedstrijd één seconde te lang had geduurd, maar uiteraard was er bij heel Dragten een brede grijns op het gezicht te zien.

Bij terugkeer in de kleedkamer was er voor Reinders een terecht applaus. De eerste wedstrijd voor Futsal Dragten spelen en dan meteen een hattrick kunnen produceren. Je kunt je een slechter debuut voorstellen.

Komende vrijdag staat zowaar de eerste ‘topper’ op het programma. In sporthal ‘De Drait’ komt ONR op bezoek. Met een vernieuwd team liet men vorig seizoen met name in het tweede deel van de competitie al zien wat hun plannen zijn en geven dat vooralsnog nu een vervolg.

Wie van beide teams komt op negen punten? Even na 20.00 uur wordt er afgetrapt!