Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten wint terecht bij de buren

Gepubliceerd op 20-02-2017

Al twee keer eerder stonden Futsal Dragten en Futsal Marum dit seizoen tegenover elkaar. Was het eind september voor de competitie (4-3 winst), begin december kwam Dragten net tekort in het bekertoernooi (4-6 verlies). Vrijdagavond was Futsal Dragten te gast in Marum en daar zette gaf men het goede spel van de laatste weken een vervolg.

Het duurde overigens wel heel erg lang, voordat zeker was dat de drie punten ook daadwerkelijk meegingen naar Drachten. Om precies te zijn: 49 minuten en 53 seconden. Pas toen kwam de bevrijdende treffer op het bord, na een zeer spannende slotfase. Nog voor de wedstrijd begon moest aanvoerder Aaron Tahaparij afhaken. Hij had nog te veel last van zijn vorige week opgelopen enkelblessure en in de warming up gaf hij aan niet te kunnen spelen. Met dus een man minder, maar wel met 'good-old' Dennis Jansen in de gelederen werd aan de wedstrijd begonnen. Futsal Dragten had het betere van het spel, maar het manco van het hele seizoen kreeg ook in Marum een vervolg. Meerdere kansen werden gecreëerd en bijna evenzovele malen werd verzuimd om die om te zetten in doelpunten. Coach Luchien Eding zegt het bijna elke week: "Als het geluk en iets meer zuiverheid aanwezig is, hadden we er heel anders voorgestaan." Ook nu opende Futsal Dragten sterk met in de eerste minuten al mogelijkheden voor de openingstreffer. Teenlengtes komen dan tekort of de bal verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. Een snelle counter in de 8e minuut werd subliem uitgevoerd, met Marco Braaksma als opbouwer, Rachid Akdim met de strakke voorzet en Tim Hof bij de tweede paal als afmaker: 0-1. Daarna ontstond een mooi schouwspel met kansen over en weer, maar ook oplettende verdedigers om eventueel onheil te voorkomen. Opvallend was, met name in de eerste helft, dat veel ballen die werden voorgegeven, maar net werden gemist om in te tikken. Beide teams hielden elkaar zo goed in evenwicht, zonder tot score te komen.

In de tweede helft was het spelbeeld nauwelijks anders. Dragten had meer en de betere kansen, maar ook Marum had mogelijkheden voor minimaal de gelijkmaker. Men drong wel aan, maar oplettendheid achterin bij de Dragtsters voorkwam ook nu een doelpunt. Keeper Marnick Dam kreeg het wel steeds drukker, gezien de aanvalsdrang van de thuisclub. Met nog steeds die schamele 0-1 als tussenstand verruilde Marum vijf minuten voor tijd zijn keeper voor een vijfde veldspeler en dat betaalde zich uit. Een afstandsschot van oud-Dragten-speler Arnaud Donker in de 46e minuut bracht voor Marum de bevrijdende gelijkmaker en meteen vanaf de nieuwe aftrap zette men volop druk om toch de drie punten thuis te houden. Dat ging vrijwel meteen mis. Kon eerst een grote kans voor Dragten nog net tot corner worden verwerkt, bij die spelhervatting verzuimde men Tim Hof te bewaken. Geheel vrijstaand zorgde hij met een intikker voor de 1-2. In de slotminuut wist Rachid Akdim de bal op het middenveld in bezit te houden, na een duel met de uit zijn goal gelopen keeper, en zonder ook maar één Marumer in de buurt kon hij rustig richting doel lopen om voor de bevrijdende 1-3 te zorgen. Er werd nog wel afgetrapt, maar de wedstrijd was gespeeld. Futsal Dragten zette de inzet om in winst en dus de zo belangrijke punten. "Een terechte overwinning, we hadden het eerder af kunnen maken", was de korte, maar duidelijke conclusie van Luchien Eding.

De spanning blijft overigens ongekend hoog, want veilig is men nog steeds niet. Met slechts zes punten verschil tussen de nr's 6 en 12 is er nog niets beslist. Zelfs de grote middenmoot heeft de punten zal de punten waarschijnlijk nog hard nodig hebben. Cruciaal voor Dragten (9e plek) zullen dan ook de komende weken zijn, met om te beginnen volgende week vrijdag bij Drs. Vijfje, de huidige nunmer 8. Deze wedstrijd in het ACLO Sportcentrum in Groningen begint om 20.00 uur.