Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten wint tweede periodetitel

Gepubliceerd op 18-04-2015

Met nog één competitiewedstrijd te gaan heeft Futsal Dragten zich geplaatst voor de nacompetitie. Dit resultaat werd vrijdagavond behaald in de uitwedstrijd bij sv Bedum. Hoewel de stand op de ranglijst anders zou vermoeden, had Dragten pas na het laatste fluitsignaal de zekerheid dat het zich mag opmaken voor mogelijke promotie naar de Eerste Divisie. Na een spannende strijd trok Futsal Dragten met 2-3 de zege naar zich toe.

Beide teams begonnen vol overgave aan de wedstrijd. Dit leidde binnen twee minuten al tot kleine kansen voor beide teams, maar de keepers hielden hun doel schoon. In de 6e minuut kwam Futsal Dragten op voorsprong. Tim Hof wilde een aanval via beide zijkanten opzetten, waar Marco Braaksma en Marco van der Heide aanspeelpunten waren. Maar toen hij de bal beide keren weer terug kreeg, besloot hij om zelf maar te schieten: 0-1. Het spel golfde op en neer en zo ontstonden aan beide kanten gevaarlijke situaties. Goed keeperswerk voorkwam een verandering in de score. In de 11e minuut stuurde keeper Marnick Dam met een uitworp Aaron Tahaparij weg en met een perfecte pass naar voren kon Rachid Akdim voor 0-2 zorgen. Het leek een ideale voorsprong, maar nog geen minuut later scoorde Bedum de aansluitingstreffer. Een aanval kon niet worden weggewerkt, waarna de bal ‘via de kluts’ in het doel verdween. Aan beide kanten werd geprobeerd om druk te zetten op hun tegenstander en er ontstonden meerdere kansen om de tussenstand te wijzigen. Meerdere keren verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal of kon een medespeler net niet worden bereikt. Rachid Akdim was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet ketste af op de paal. In de laatste minuut van de eerste heft voorkwam Marnick Dam een gelijke tussenstand. Met een katachtige beweging wist hij -al vallend- zijn rechterarm uit te schuiven en een inzet tot corner te degraderen.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud, toen Bedum op gelijke hoogte kwam. Het was duidelijk dat de thuisploeg zo snel mogelijk de achterstand wilde goedmaken en dat lukte. Futsal Dragten wist de bal nog wel uit het eigen 6-meter gebied weg te werken, maar daarna was Marnick Dam kansloos op de droge knal die volgde. Het duurde echter niet lang, voordat Dragten weer op voorsprong kwam. Bijna binnen de minuut lag de bal ook aan de andere kant al tegen het net. Dennis de Vries bediende Tim Hof, die de uitkomende keeper met een wippertje wist te verschalken. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe spannender het werd. Deels door onzuiverheid, deels door oplettendheid van de verdedigers bleef de 2-3 tussenstand in tact. Daarnaast was het kleine beetje geluk ook debet aan het feit dat er geen wijziging meer kwam in de stand. Futsal Dragten raakte nog driemaal paal en lat en ook Bedum zag aan het eind van de wedstrijd een schot uiteenspatten op het aluminium.

Een vorm van opluchting kwam bij de spelers van Futsal Dragten naar boven na het laatste fluitsignaal. De winst was binnen en daarmee ook het bereiken van de nacompetitie. Omdat Urk komende woensdag bij winst op Futsal Marum kampioen is van de Topklasse, wordt hun 1e periodetitel overgedragen aan Emmeloord of Futsal Dragten. Beide teams strijden echter ook om de 2e periodetitel, waarin Dragten twee punten voorsprong op Emmeloord. Of Futsal Dragten deze tweede periode daadwerkelijk wint, is komende vrijdag 24 april te zien in sporthal De Drait. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur.