Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten zet De Griffioen opzij

Gepubliceerd op 24-09-2012

Na de teleurstelling van vorige week tegen ONR was Futsal Dragten er afgelopen vrijdag alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten in de thuiswedstrijd tegen De Griffioen uit Oosterwolde. En dat slaagde! Onder luide aanmoedigingen vanaf de tribune werd met soms oogstrelende acties de "kleine derby" met een klinkende 5-0 afgesloten.

Het was duidelijk dat De Griffioen eerst de kat uit de boom wilde kijken. In een afwachtende houding werd de thuisploeg opgewacht en eventueel gevaar kon gemakkelijk worden afgewend. Na vijf minuten voerde Dragten de druk op en ontstonden er goede kansen om de score te openen. Het was wachten op dat eerste doelpunt en in de 9e minuut was het raak. Uit een corner kon Marco Braaksma bij de achterlijn richting doel lopen, waar hij tussen alle benen door Rachid Akdim vond: 1-0. De Griffioen kroop wat meer uit hun schulp en zocht ook de aanval om de achterstand ongedaan te maken. Een uitstekend keepende Marnick Dam wist echter zijn doel schoon te houden, waarna in de 15e minuut een snel uitgevoerde counter door Dennis Jansen en Thommy Saija door laatstgenoemde knap werd afgerond Vlak voor rust onderschepte dezelfde Jansen een aanval van De Griffioen en met een bekeken pass vond hij opnieuw Thommy Saija, die beheerst de keeper het nakijken gaf.

Met deze 3-0 voorsprong halverwege de wedstrijd leek de buit al binnen, maar de gasten dachten daar uiteraard anders over. Met een meer aanvallende instelling werd begonnen aan de tweede helft en dat leidde tot meer kansen. Dragten stond achterin echter als een huis en gaf maar weinig gelegenheid om die tot doelpunten om te laten zetten. In de 29e minuut belandde een voorzet op het hoofd van Wiepie Zandberg, die de bal perfect voor de voeten van Aaron Tahaparij deed belanden: 4-0! In deze fase leek De Griffioen geslagen en prima combinaties aan Dragster zijde verdienden een beter lot. Zo werd een prima pass van Dennis Jansen voor de voeten van Marco Braaksma geplaatst, maar zijn inzet trof slechts de paal. Toen in de 34e minuut Blend Barzinghi op aangeven van Thommy Saija voor 5-0 zorgde was de wedstrijd definitief gespeeld. De Griffioen gaf zich nog niet gewonnen, maar veel inspiratie werd niet meer getoond. Men leek machteloos te zijn om de verdediging te omzeilen. Marnick Dam hield "de nul" tot het eind van de wedstrijd en ook voor Dragten viel er niet meer te juichen. Ja, nog één keer: na het laatste fluitsignaal galmde het vanaf de tribune en klonk er een welverdiend applaus, wat de spelers dankbaar aanvaardden.