Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Gaan teleurstelling en nasmaak samen?

Gepubliceerd op 10-05-2024

Met een dubbel gevoel kijken we terug op de twee wedstrijden die deze week op het programma stonden. Daarbij liet één Dragtster team zich zelfs van zijn slechtste kant zien.

De clash tussen Drachtster Boys 1 en Futsal Dragten 4 was alleen voor de thuisploeg nog van belang. Het verschil in gespeelde wedstrijden in deze 1e klasse is aan het eind van het seizoen van dien aard, dat maar liefst vier teams nog kans hebben om kampioen te worden. Daarvan is Drachtster Boys er één. Voor hen gold dus uitsluitend de driepunter en daarin slaagde men ook. De wedstrijd verliep rustig en na een snel doelpunt voor de Boys hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Het ontbrak Dragten aan daadkracht om eventuele kansen om te zetten in doelpunten en na meer aanvallend spel van de gasten sloeg Drachtster Boys in de tweede helft toe. De 3-0 eindstand werd gelaten geaccepteerd, maar zorgde voor een brede lach bij de thuisploeg. 

Over de wedstrijd Stânfries 1 – Futsal Dragten 7 kunnen we kort zijn. Daar waar de thuisploeg eerder wilde meewerken aan het Dragtster verzoek om de wedstrijd uit te stellen, werd Stânfries nu ‘bedankt’ voor die bereidwilligheid door weg te blijven. Een zeer teleurstellende gebeurtenis en ook “FD-onwaardig”, wat voor een behoorlijke nasmaak zorgt. Excuses aan Stânfries zijn hierbij op zijn plaats, maar of die geaccepteerd worden, is maar de vraag…

Komende week staan opnieuw twee wedstrijden op het programma. Futsal Dragten 5 gaat voor haar laatste competitiewedstrijd op bezoek bij zvv Urk 3 en FD 4 speelt een thuiswedstrijd tegen zvv Grijpskerk 2. In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd, zal FD 4 'gewoon' in sporthal De Drait aantreden.

UPDATE: De uitwedstrijd van Futsal Dragten 5 bij zvv Urk 3 is komen te vervallen.