Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Geen beker voor Futsal Dragten 1

Gepubliceerd op 29-04-2023

Twee weken vóór haar 15e verjaardag had Futsal Dragten een historische moment kunnen beleven. De mannen van FD 1 namen het in de bekerfinale op tegen Futsal Emmeloord 2. In de overvolle sporthal De Houtmoune in Buitenpost moest men echter hun verlies nemen.

Al vanaf het begin werd Futsal Dragten 1 onder druk gezet en daar kon men maar moeilijk onderuit komen. Hoewel… na een counter had Dragten al in de 2e minuut de score kunnen openen, ware het niet dat de keeper op het laatste moment redding bracht.

Even later viel de bal aan de andere kant tegen het net. Na een goede pass door het midden en een scrimmage voor eigen doel kon de bal over de lijn worden getikt en Emmeloord nam met 1-0 de leiding. Ook daarna was het Emmeloord, dat veelal de bal had en kon zorgen voor enkele gevaarlijke momenten.

Mede door goed verdedigings- en keeperswerk bleek het maken van doelpunten moeilijk te zijn. Futsal Dragten kwam langzaam maar zeker onder de druk uit en met name in het laatste deel van de eerste helft was het wachten op een doelpunt. Die viel dan ook vlak voor het rustsignaal. De klok stond al een tijdje stil, toen een aanval vanaf de rechterkant tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1.

In de tweede helft begon Emmeloord opnieuw met het onder druk zetten van de tegenstander. Ook nu leidde dat tot enkele grote kansen met een knal op de kruising en paal. In de 33e minuut verzuimde Dragten met een snelle uitbraak op 1-2 te komen door de bal net naast de verkeerde kant van de paal te plaatsen.

Een lichtelijk overdreven gegeven gele kaart voor Dragten leidde een nieuwe achterstand in. In ondertal hield men lange tijd stand, toch viel met een afstandsschot de voor Emmeloord bevrijdende 2-1.

Met nog zo’n twee minuten op de klok ging de Dragtster keeper mee naar voren voor een mogelijke gelijkmaker en die kwam er ook bijna. Hij kreeg aan de rechterkant de ruimte om uit te halen, zijn schot in de laatste minuut belandde in het zijnet, tot opluchting van heel Emmeloord.

Niet veel later werd voor de laatste keer gefloten. Vanzelfsprekend droop de teleurstelling van de Dragtster gezichten. Men moest van een afstandje toezien hoe de beker aan Emmeloord werd overhandigd. En op basis van de hele wedstrijd was dit toch wel terecht te noemen.