Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Geen finale in eigen hal voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 08-03-2019

Futsal Dragten droomde van een finale in de districtsbeker voor eigen publiek in de eigen Drait-hal. De finale komt wel in Sporthal De Drait, maar niet met Futsal Dragten.

In de sporthal van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag wachtte in de halve finale de koploper van de Hoofdklasse I, PKC ’83. Een trotse koploper die nog niet verloren heeft en al 106 keer heeft gescoord in de competitie. Een geduchte tegenstander. En dat bleek ook vanavond.

PKC onderhield een hoog tempo en zette vroeg druk op de Dragsters. En de eerste waarschuwing kwam al in de 2e minuut doch PKC schoot in het zijnet. Aan de andere stuitte Aaron Tahapary op de keeper. PKC behield de druk. In de 7e minuut moest Dennis de Vries zijn doelman assisteren door de bal op de lijn weg te werken. Futsal Dragten kreeg wat meer greep op de wedstrijd. Zowel FD (Tommy Saya) als PKC schoten naast. PKC bleef overigens wel het meeste balbezit houden. Het is een snelle en beweeglijke ploeg, doch te vaak was men te gehaast en te wild. In de 16e minuut ontsnapte Futsal Dragten van een afstand toen PKC van dichtbij net naast tikte. Kort daarop kwam een inzet op de binnenkant van de paal en bracht Jeroen Dragt redding op een schot van PKC. In de slotminuten kwam FD er weer wat meer uit, maar verder dan een schot van Tommy Saya naast een wild schot van Rachid Akdim ruim over kwam men niet.

Rust dus nog 0-0 en dus zou er nog van alle mogelijk zijn. Futsal Dragten bleef het echter lastig houden met PKC dat ondersteund werd door een behoorlijke groep luidruchtige supporters. In foutje in de verdediging van PKC kon niet door Aaron Tahapary worden afgestraft. Hij stuitte op de Groninger doelman. In de 5e minuut was het wel raak aan de andere kant. Een schot vanaf de zijlijn verdween in de lange hoek: 0-1. Enkele minuten later op vrijwel identieke wijze volgde ook de 0-2. Toen was het wel duidelijk dat het uitermate lastig zou worden voor Futsal Dragten. Dragt had nog twee uitstekende reddingen. Tim Hof raakte de paal en Sander Germeraard stuitte op de doelman. Mark Kooistra schoot voorlangs. Er kwamen dus wel kansjes, omdat PKC even de druk liet vieren. FD koos voor een 5e veldspeler in de persoon van Marco Braaksma. Bijna profiteerde PKC doch de inzet vanaf eigen cirkel ging net naast. Twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing en scoorde PKC ’83 de 0-3.

Gezien het spel van PKC’83 is het niet verwonderlijk dat men boven in de Hoofdklasse speelt en zal het zeker ook een ploeg zijn die in de Topklasse mee zal kunnen. Voor Futsal Dragten zijn de druiven wel zuur. Immers men mag de districtsbeker finales organiseren. Het had dus zo mooi kunnen zijn om dan in eigen sporthal die finale te mogen spelen. Dat wordt nu dus PKC ’83. Tegenstander wordt REUZ of Real Cameradas. Deze wordt a.s. vrijdagavond gespeeld.