Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Geen finale voor Futsal Dragten 3

Gepubliceerd op 28-12-2012

Futsal Dragten 3 is er helaas niet in geslaagd de finale te halen van de Smallingerland Cup. Men eindigde achter ONB 1 en Drachtster Boys zaal 1 als derde in de rangschikking, net niet genoeg om komende zaterdag opnieuw aan te treden in De Drait.

De eerste wedstrijd van FD 3 was meteen de krachtmeting met het andere zaalteam op deze avond, Drachtster Boys 1. Na een mooie combinatie kon Klaas Bakker voor de 1-0 zorgen. Dit leek ook de eindstand te worden, maar Dr. Boys kwam een halve minuut voor het eind van de wedstrijd langszij door een van richting veranderd schot.

Tegen Houtigehage kon FD 3 geen openingen vinden om de winst te pakken en ook de tegenstander zag geen mogelijkheden om het doel te vinden. FD 3 testte nog wel het houtwerk, maar verder kwam men niet. De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was: 0-0.

De wedstrijd tegen Rottevalle 1 kwam te vervallen, doordat de ‘zwart-blauwen’ schitterden door afwezigheid, zonder zich afgemeld te hebben voor het toernooi.

Tegen ONB 1 had FD 3 het geluk niet aan hun zijde. De vroege 1-0 achterstand kon jammer genoeg niet worden omgebogen naar een driepunter, ondanks pogingen daartoe. Opnieuw stonden paal en lat een doelpunt in de weg en ging ONB er met de winst vandoor.

De laatste wedstrijd van de avond was om des keizers baard. TFS 1 probeerde nog wel hun eerste wedstrijdpunten op papier te zetten, maar het was Boris Jonjic, die 12 seconden voor tijd de terechte 1-0 zorgde.

Conclusie: Futsal Dragten 3 speelde een redelijk goed toernooi, maar door het ontbreken van een klein beetje geluk slaagde men er niet in om zich te plaatsen voor de finale van komende zaterdag.