Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Geen punten in De Drait, wel twee uit-overwinningen

Gepubliceerd op 17-11-2023

Bij de twee thuiswedstrijden in De Drait moesten zowel FD 3 als FD 5 het onderspit delven. Bij de twee uitwedstrijden werden wel de drie punten mee naar huis genomen.

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Futsal Meedhuizen moest Futsal Dragten 2 maandagavond al weer aantreden. Na een lange rit kwam men aan in sporthal Emmerhout, waar Sporting Emmen 1 wachtte. Verrassend genoeg begon Emmen vanaf het beginsignaal met een meevoetballende keeper en dat bleek al snel funest. Dragten maakte dankbaar gebruik van de open ruimte en nam een 0-3 voorsprong. Blijkbaar zag Emmen ook in, dat het plan niet helemaal werkte en trok zich meer terug op eigen helft. Door onoplettendheid achterin kon Emmen de 1-3 aantekenen, wat ook de ruststand was. In de tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en Emmen zette opnieuw de keeper in als extra veldspeler. Nu had het wel effect en na twee Emmer doelpunten was de spanning weer helemaal terug. Verder liet Dragten het niet komen, want vlak voor tijd viel de bevrijdende 3-5 en was de overwinning een feit.

Op vrijdagavond stonden drie thuiswedstrijden gepland, waaronder Futsal Dragten 7 tegen Futsal Marum 4. De gasten meldden zich echter in het begin van de week af vanwege een tekort aan spelers.

Om 19.00 uur begon Futsal Dragten 5 aan de wedstrijd tegen de Futsal Frisia 2, de fiere koploper in de 2e klasse 4. Daarin ging het in het begin redelijk gelijk op en na twee snelle Leeuwarder doelpunten halverwege de eerste helft wist Dragten de stand op 1-2 te brengen. Daarna zette Frisia een tandje bij en liet men zien niet voor niks bovenaan de ranglijst te staan. Men breidde nog voor rust de score uit naar 1-5. Vol goede moed werd aan de tweede helft begonnen en Dragten gaf bij vlagen prima verweer. Men wilde geen muur rond het eigen doelgebied opzetten en bleef de aanval zoeken. Frisia’s doelman moest meermalen handelend optreden om tegengoals te voorkomen. Met snelle tegenstoten tilde men de stand naar 1-7, waarna de gasten met de 2-7 toch een doelpunt incasseerden. In de slotfase van de wedstrijd ging het licht bij Dragten langzaam, maar zeker uit en kon Frisia nog uitlopen naar 2-12. Ondanks dit grote verlies werd onder het genot van enkele drankjes nog ruim een uurtje in de kantine doorgebracht, waarbij sommige anekdotes om ‘onduidelijke redenen’ niet geheel verteld konden worden.

Ondertussen speelde Futsal Dragten 3 haar wedstrijd tegen zvv Urk 2. Amper zestig seconden na het beginsignaal kwamen de gasten enigszins gelukkig op 0-1, waarna een aantrekkelijke wedstrijd ontstond, die in een hoog tempo werd gespeeld. Voor beide teams waren er kansen om te scoren, het duurde echter tot de 22e minuut voor Dragten met een uit de lucht gehaalde voorzet voor 1-1 zorgde. De extra tijd in de eerste helft duurde wel heel erg lang en in de laatste seconde bracht Urk de stand op 1-2. De vele kansen in de tweede helft om de gelijkmaker te scoren werden telkens tenietgedaan door een uitstekend reagerende Urker keeper. Bovendien stond -zoals zo vaak- het houtwerk in de weg. Na de zoveelste geblokte aanval stonden ineens twee Urker spelers alleen voor de keeper en was de 1-3 niet te missen. Enkele minuten voor tijd was de 1-4 een exacte kopie van het vorige doelpunt. Dragten wist in de laatste minuut de (geflatteerde) nederlaag met 2-4 iets draaglijker te maken.

Voor Futsal Dragten 8 was de wedstrijd bij Zevenhuizen 2 een strijd tussen twee teams, die tot nu toe zeven punten hadden verzameld. Daarvoor had Zevenhuizen vier wedstrijden nodig gehad en Dragten eentje meer. In de gelijk opgaande wedstrijd bleven de teams ook qua score vrijwel in evenwicht en werd het eerste bedrijf afgesloten met 2-2. In de tweede helft bleek het voor beide teams lastig het net te vinden. Er viel nog slechts één doelpunt, die op naam kwam van Futsal Dragten. Met deze 2-3 werd  met een voldaan gevoel aan de terugreis begonnen.

De komende week komen alle teams in actie, te beginnen met Futsal Dragten 1 op woensdag. De overige teams vullen de vrijdagavond met drie thuis- en drie uitwedstrijden.