Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Geflatteerd verlies Futsal Dragten

Gepubliceerd op 04-10-2016

Afgelopen vrijdag reisde Futsal Dragten naar de Noordoostpolder voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Zvv Urk was gastheer voor de Dragtsters en hun onderlinge confrontaties bieden traditiegetrouw aantrekkelijke wedstrijden. En ook nu was er voldoende spanning in de wedstrijd om tot het einde te blijven kijken.

De eerste wedstrijd van het seizoen had Futsal Dragten nipt met 2-3 verloren van Futsal Winsum, terwijl de opponent van vanavond met maar liefst 1-7 Marum had verslagen. Maar de ene wedstrijd is de andere niet en daar weet ook Urk over mee te praten. Men was vooraf zeker niet gerust op een goede uitslag en na het eerste fluitsignaal krabde men zich eens achter de oren, omdat invaller-keeper Marco Braaksma meteen als vijfde veldspeler ging fungeren. Dragten wilde op deze manier meteen de thuisploeg onder druk zetten, wat ook goed lukte. Het scheelde dan ook weinig en men had voor de openingstreffer getekend. Na enkele minuten hervond Urk zich en ging het spel gelijk op. In de 7e minuut moest Braaksma handelend optreden en via buitenkant paal ging de bal vervolgens achter. Een minuut later was het wel raak. Vanaf de linkerkant werd een snelle aanval goed uitgespeeld en de 1-0 was geboren. Terwijl op de tribune dit doelpunt nog werd gevierd, was de nieuwe aftrap al genomen en enkele seconden later bediende Rachid Akdim ploeggenoot Mark Kooistra, die met de 1-1 de stand direct gelijktrok. Het spel ging vervolgens in een hoog tempo op en neer en gezocht werd naar moeilijk te vinden openingen. Futsal Dragten kwam in de 16e minuut goed weg, toen Urk een schot op de lat zag afketsen. Maar even later werd het toch 2-1. Bijna op de achterlijn werd de bal voorgegeven voor een mede-aanvaller. Tot verrassing van iedereen verdween de bal echter in de korte hoek het doel in: 2-1. Een Urker corner in de 21e minuut werd met een lob over bijna alle spelers gewipt en kwam precies in de voeten van een medespeler. Hij haalde met een droog schot hard uit en de 3-1 stond op het bord.

In een poging om de achterstand te verkleinen ging Futsal Dragten na rust op dezelfde manier van start als in het eerste bedrijf. Marco Braaksma ging weer mee naar voren en Urk werd zodoende teruggedrongen. Men trok zich zelfs terug tot de eigen 6-meterlijn en dat gaf Braaksma gelegenheid om eens een doelpoging te wagen. De bal verdween achter de verbouwereerde keeper en de aansluitingstreffer was er. Futsal Dragten bleef druk zetten en had in deze fase het beste van de wedstrijd. Het was wachten op de gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Meerdere kansen konden door goed optreden van de keeper net niet tot doelpunt worden gepromoveerd en zowel Rachid Akdim als Thommy Saija hadden ondertussen de kwaliteit van het houtwerk getest. Halverwege de tweede helft kwam Urk steeds meer onder de druk vandaan en kreeg men weer mogelijkheden om de marge te vergroten. In de 40e minuut verijdelde Marco Braaksma binnen een paar seconden tot twee keer toe een tegendoelpunt, maar was even later kansloos. Ondanks deze 4-2 voorsprong was Urk nog zeker niet gerust op een goede uitslag. Futsal Dragten bleef aanvallen en de keeper moest opnieuw enkele keren handelend optreden. Toen in de 48e minuut de beslissende 5-2 viel uit een counter, was duidelijk dat Dragten met lege handen naar Friesland terug zou reizen. Urk vierde de -enigszins geflatteerde- overwinning en vond het wel goed zo.

Coach Eding was ondanks deze nederlaag niet ontevreden. “Urk had het behoorlijk lastig en dat is onze verdienste. We wisten net als vorige week goede kansen te creëren, nu alleen nog werken aan de perfecte afronding. Maar dat komt wel goed.” Komende vrijdag speelt Futsal Dragten in De Drait tegen Futsal Marum. De derby begint om 20.00 uur