Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Gelijkspel zonder gevolgen voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 23-03-2015

Futsal Dragten nam het vrijdagavond op tegen Real Camaradas in Zuidhorn. Voor de Dragtster altijd een "lastige tegenstander" en dat zou ook blijken. In een rommelige en warrig geleide wedstrijd liep het team van Erik Donker de hele avond achter de feiten aan. Uiteindelijk stond er een teleurstellend 2-2 gelijkspel op het bord.

Na het aftasten van beide kanten was het Futsal Dragten dat tegen een gele kaart aanliep. Rachid Akdim moest even gaan zitten en Real Camaradas profiteerde optimaal: 1-0. Daarna golfde de wedstrijd op en neer en de scheidsrechter had de handen vol. Voor beide partijen floot hij een warrige wedstrijd, het ging hem duidelijk te snel. Halverwege de eerste helft was het de ijverige Marco Braaksma die Marco van der Heide in de diepte aanspeelde. Deze zette zijn lichaam goed tussen de tegenstander en de bal en schoot de bal in één keer diagonaal binnen: 1-1. In het verloop van de wedstrijd had Real Camaradas goed grip op van der Heide, ze hadden hun huiswerk goed gedaan. Daarbij speelde Real doelman Jaap de Vries een hoofdrol door vele onmogelijke reddingen te verrichtten.

In de tweede helft weer een levendige wedstrijd. De thuisclub speelde met agressie en overtuiging. Uit een vrije trap scoorden ze de 2-1 waarbij het duidelijk was dat de Dragtster muur niet goed stond opgesteld. De wedstrijd werd grimmiger en de Groningers liepen tegen een tijdstraf aan. Het was good old Dennis Jansen die uit de rebound van een schot van Arnaud Donker de gelijkmaker scoorde: 2-2.Hierna kregen beide teams nog een aantal goede mogelijkheden. Real Camaradas speelde gepassioneerd en Futsal Dragten was niet helemaal zichzelf. Ondanks dat waren er kansen genoeg, maar de werden niet benut. Zelfs een terecht gegeven strafschop werd te zacht ingeschoten door van der Heide en leverde dus niets op. Uiteindelijk trok de rook op en beloot de scheidstrechter - aantoonbaar te vroeg- de wedstrijd te beëindigen. Voor het dapper Real Camaradas een goed resultaat en voor Futsal Dragten teleurstellend. Ook koploper Urk (2-2 tegen Reuz) en Emmeloord (4-4 tegen Marum) speelden gelijk zodat de gehele top 4 er niets mee opschoot. Urk gaat voor het kampioenschap en Emmeloord en Futsal Dragten gaan uitmaken wie er tweede wordt.

Maandag 23 maart speelt Futsal Dragten de lastige uitwedstrijd tegen Futsal Marum, aanvang 21:15. Aanstaande vrijdag 27 maart volgt de halve finale in het bekertoernooi tegen Emmeloord in sporthal de Drait, aanvang 20:00 uur.