Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Gelukkige winst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 14-12-2013

Hoe kunnen twee zaalvoetbalteams een volle sporthal vermaken? Het antwoord werd vrijdagavond gegeven in sporthal De Beemden. SV Bedum ontving Futsal Dragten en tot de laatste seconde was niet duidelijk wie er met de winst vandoor zou gaan. Of zou een compromis worden gesloten?

Het begin was duidelijk voor de gastheren. Sterker nog, na ruim vijf minuten stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Futsal Dragten kwam niet goed uit de startblokken en moest constateren dat voetballen in deze sporthal moeilijk was. Maar vanaf de 6e minuut was Dragten gewend aan het speelveld en kwam het terug in de wedstrijd. Eerst via Arnoud Donker (assist Tim Hof) en twee minuten later knalde de na twee maanden blessureleed teruggekeerde Wiepie Zandberg de bal tegen de touwen (3-2). Futsal Dragten leek de wedstrijd te doen kantelen, maar een schitterende vrije trap aan Bedumer zijde verdween strak in de rechter bovenhoek. Beide teams deden vervolgens niet voor elkaar onder en er ontstond een spannende strijd, zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Met de 4-2 tussenstand leek Bedum de rust te halen, maar Aaron Tahaparij dacht daar anders over. In de slotminuut ging hij een ‘een-twee’ aan met Thommy Saija en de aansluitingstreffer gaf hoop voor de tweede helft.

In de korte pauze gaf coach Erik Donker aan, dat er -behalve de eerste vijf minuten- niks aan de hand was: “We staan slechts één doelpunt achter. Speel compacter en je zult zien wat er gaat gebeuren.”

Al in de 27e minuut leek Tim Hof te gaan scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd, omdat hij zijn tegenstander licht had weggeduwd. Even later kwam de gelijkmaker er toch. Arnoud Donker schoot de bal op de keeper, die de bal vervolgens uit zijn handen liet glippen en over de doellijn zag verdwijnen (4-4). Nog geen minuut later kwam Futsal Dragten zelfs op voorsprong. Een uitstekend uitgevoerde counter liet de Bedumer keeper kansloos, nadat Tim Hof de bal knap bij Marco Braaksma in de voeten speelde. Die dacht niet na en schoot de bal langs de keeper om zo voor de 4-5 te tekenen. In de 33e minuut moest Arnoud Donker de strijd staken, nadat hij vol op zijn enkel was geraakt. Al strompelend liep hij meteen door naar de kleedkamer, waar hij “een ei” onder zijn sok zag ontstaan. Futsal Dragten probeerde het tempo wat te verlagen, wat als koren was op de molen van Bedum. De 5-5 ontstond nadat twee Dragtsters op het verkeerde been waren gezet en even later zelfs de 6-5 na een verrassend schot vanuit de tweede lijn. Toen in de 38e minuut Tim Hof met geel naar de kant moest, leek Bedum op rozen te zitten. Men ging vol op de aanval spelen, maar was te gehaast om gevaarlijk te worden. In een poging de stand weer gelijk te trekken, probeerde Dragten met afstandschoten een doelpunt te forceren. Deze pogingen waren echter kansloos. Schoten konden eenvoudig worden geblokt of verdwenen in het niets. In de 44e minuut tekende Wiepie Zandberg voor de 6-6. Zijn schot vanaf de rechterkant werd van richting veranderd en verdween achter de kansloze keeper. Beide teams pakten de laatste minuut aan om nog eenmaal vol gas te geven. Hierin wist Tim Hof de bal op eigen helft te bemachtigen en al dribbelend passeerde hij twee man, voordat hij Thommy Saija de kans gaf voor de genadeklap (6-7). Het spel moest worden onderbroken vanwege een blessure van de Bedumer keeper, die de laatste seconden van de wedstrijd lijdzaam moest toezien, dat Thommy met een afstandschot de eindstand op 6-8 bepaalde.

Nu de helft van de competitie is gespeeld, bevindt Futsal Dragten zich op een tweede plek. Boven verwachting, zeker als je nagaat dat de competitie ten opzichte van vorig jaar alleen maar sterker geworden is. De tweede plek is niet geheel zeker trouwens, aangezien WMC nog twee wedstrijden moet inhalen, en slechts drie punten achter Futsal Dragten staat. De eerstvolgende wedstrijd voor Futsal Dragten is op 10 januari tegen Leekster Eagles 2, maar dan in bekerverband. Het eerstvolgende competitieduel is tegen Real Camaradas, een week later in Zuidhorn.

De statistieken zijn ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 1.