Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Gemakkelijke winst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 08-11-2018

Futsal Dragten heeft woensdagavond op redelijk eenvoudige wijze de uitwedstrijd tegen Hoogeveen in winst om kunnen zetten. Mede dankzij goed verdedigingswerk werden de punten mee naar huis genomen: 2-6.

De wedstrijd was amper één minuut onderweg, toen het scorebord al voor de eerste keer werd beroerd. Was het een voorzet van Sander Germeraad op de bij de tweede paal klaarstaande Aaron Tahaparij of werd de ‘halve punter’ doelbewust op doel geschoten? De keeper was in ieder geval verrast en kon niets anders dan de bal achter zich vandaan halen.

Hoogeveen liet het er niet bij zitten en trok vol ten aanval. Dichterbij dan zo’n 10 meter bij het vijandelijke doel kwam men echter niet, want Futsal Dragten had het achterin uitstekend op orde. En bovendien was daar altijd nog keeper Jeroen Dragt, die o.a. in de 5e minuut met een gestrekt lichaam de doelpoging tot corner degradeerde. En hij zou gedurende de wedstrijd gaan uitblinken tot man-van-de-wedstrijd door zijn soms katachtige reddingen.  

Dragten bleef met name in de eerste helft goed voetballen en creëerde ook de nodige kansen. Maar ook bij Hoogeveen bleek een prima acterende goalie aanwezig, die eventuele slippertjes van zijn verdedigers corrigeerde.

In de 16e minuut was hij echter kansloos op de inzet van Germeraad. Vlak daarvoor had Thommy Saija zich los gewurmd tussen twee tegenstanders -de scheidsrechter paste prima de voordeelregel toe- om vervolgens de bal naar de zijkant te schuiven. De tegendraadse inzet van Germeraad verdween in de verre hoek: 0-2. Deze tussenstand bleef intact tot aan de rust, ondanks meerdere kansen over en weer.

Het korte overleg met aanwijzingen gedurende de pauze was met name bij Hoogeveen duidelijk overgekomen. Vol strijd begon men aan de tweede helft, maar toch viel in de 27e minuut al de derde goal aan Dragtster zijde. Een strakke corner van Tim Hof deed de bal bij Mark Kooistra belanden, die geheel vrijstaand eenvoudig kon binnentikken.

Het werd steeds moeilijker voor Hoogeveen om nog iets van de wedstrijd te maken. Zeker toen Tim Hof met een lob over de keeper voor 0-4 zorgde. Daarna leek Dragten wat gas terug te nemen, waarschijnlijk door de bijna zeker lijkende winst in deze partij. Hoogeveen kreeg meer balbezit, wist ook dichterbij Jeroen Dragt te komen, maar een doelpunt zat er vooralsnog niet in. Sterker nog, in de 35e minuut werd door Dragten maar liefst tweemaal gescoord. De  0-5 door Tim Hof (een lob over de keeper op de lat en in de rebound raak) en vlak daarna wist Dennis de Vries op links Arnaud Donker te bereiken, die al koppend voor 0-6 zorgde.

Hoogeveen had ondertussen ook al meerdere doelpogingen ondernomen, maar onzuiverheid in de afwerking zorgde er voor dat de ‘hatelijke nul’ op het bord bleef staan. Maar ook was Jeroen Dragt een heuse sta-in-de-weg voor de thuisploeg.

In de laatste vijf minuten wist Hoogeveen dan toch nog tweemaal te scoren. De hechte verdediging bleek toch gaten te vertonen en die werden dankbaar gevonden.  

Spannend werd het echter niet meer, daarvoor was Futsal Dragten duidelijk een maatje te groot gebleken.

Met deze 2-6 staat Futsal Dragten steviger op de derde plaats in de Topklasse, mede door het verrassende verlies van de nummer vier REUZ, dat met 5-3 kopje onder ging bij Futsal Frisia.  

En laat nou juist REUZ de volgende tegenstander zijn voor Futsal Dragten. Volgende week vrijdag 16 november staat de wedstrijd gepland in sporthal De Kamp in het Drentse Vries.  

Aanvang: 21.00 uur.