Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Gemakkelijke winst Futsal Dragten in beker

Gepubliceerd op 16-10-2014

In de strijd om de Noordelijke districtsbeker speelde Futsal Dragten woensdagavond zijn tweede poulewedstrijd bij Futsal Cambuur in Leeuwarden. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen, dus was de eerste plaats in de poule inzet voor deze tweestrijd. Dragten besliste deze vrij eenvoudig: 1-5.

De eerste minuten was het even wennen voor de gasten. In de nieuwe hal van Sportcentrum Kalverdijkje voelde de vloer wat stroef aan en de belijning gaf heel even wat verwarring. Dat was overigens niet de oorzaak van het tegendoelpunt in de 4e minuut. Een verre uitworp van de Leeuwarder keeper belandde op het hoofd van Thommy Saija, die de bal in zijn eigen strafschopgebied pardoes via zijn achterhoofd over invaller-keeper Dennis Jansen in het doel deed belanden. Geen man overboord, want Dragten pakte de draad meteen weer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Cambuur trok zich terug op de eigen helft en liet Dragten het spel maken. Dit leidde tot kansen voor o.a. Marco Braaksma en Aaron Tahaparij (beiden zijnet) en Thommy Saija, die ‘in de draai’ op de paal schoot. In de 21e minuut werd Marco van der Heide aangespeeld door Dennis de Vries en bekeken omspeelde hij de keeper om zo voor de gelijkmaker te tekenen. Nog voor rust nam Futsal Dragten de voorsprong via Dennis de Vries, die in de korte hoek raak schoot.

In de tweede helft onderscheidde Dennis Jansen zich als keeper met enkele prima reddingen, waardoor Cambuur niet langszij kon komen. Voordat Marco van der Heide in de 33e minuut voor 1-3 zorgde, had Marco Braaksma al tweemaal het houtwerk getest. Futsal Dragten speelde in de tweede helft makkelijker en kreeg ook meer ruimte om de combinaties te zoeken. Een schitterende spelhervatting na een corner zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Van der Heide legde terug op Braaksma, die direct de bal breed legde op Thommy Saija. Zijn inzet kwam te snel voor de verraste keeper: 1-4. In de 43e minuut kwam Futsal Cambuur met een man minder te spelen. Sander Germeraad werd gehaakt op het moment dat hij zijn directe tegenstander wilde omzeilen. Via een snelle counter wist Dragten hier gebruik van te maken. Aaron Tahaparij bediende Germeraad, die de bal snel doorspeelde aan Marco van der Heide. Zijn derde van de avond betekende de 1-5. De wedstrijd was definitief gespeeld en ondanks enkele kansen voor beide teams kwam in de 1-5 tussenstand geen wijziging meer. Hoewel, Marco van der Heide leek in de laatste minuut de bal nog over de doellijn te tikken, maar de grensrechter weigerde toe te geven dat dat daadwerkelijk was gebeurd.

Al met al werd het een gemakkelijke overwinning voor Futsal Dragten, dat, na de 8-4 winst op De Herauten, met 6 punten de leiding heeft in de poule. Komende woensdag (22/10) mag Futsal Dragten opnieuw afreizen naar Leeuwarden. Bij ‘de buren’ wacht het vorig seizoen gepromoveerde Leovardia om 21.10 uur in de Camminghahal.

De statistieken op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn weer bijgewerkt.