Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Goede generale voor Futsal Dragten 3

Gepubliceerd op 24-08-2014

Aan de vooravond van het seizoen 2014-2015 stond er voor het nieuwe 3e team van Futsal Dragten een zware testcase op het programma. Gerenommeerd 1e klasse vertegenwoordiger, Futsal Dragten 2, was de tegenstander waartegen kon worden afgemeten of men klaar zou zijn voor de 1e klasse.

Futsal Dragten 3 trad aan zonder 2 van haar sterkhouders. Aanvoerder Mark Kooistra, inderdaad de zoon van onze sponsor KOOISTRA POEDERCOATING, en Klaas Bakker waren door vakantie en lekker eten nog afwezig. Twee belangrijke krachten binnen het team, gelukkig werd Jelmer de Boer bereid gevonden om deze leegte op te vullen. Ondanks zijn aanwezigheid was het dus vooraf al duidelijk dat het niet een makkelijke avond zou worden. Futsal Dragten 2 had haar selectie wel op peil. Met een selectie van 9 mensen was men goed voorbereid om Futsal Dragten 3 de punten afhandig te maken.

De eerste helft ging gelijk op. Futsal Dragten 3 liet Futsal Dragten 2 het spel maken en zorgde er voor dat haar eigen organisatie goed stond. Met snelle counters stichtte het regelmatig groot gevaar voor het doel van Futsal Dragten 2. Het was dat het vizier niet op scherp stond anders had men zeker meer dan 4 keer moeten scoren. Uiteindelijk gaf de 4-4 ruststand beide partijen de mogelijkheid om de tweede helft de tegenstander op de knieen te dwingen.

In de tweede helft stichtte Futsal Dragten 2 een aantal malen via de opkomende “laatste man.” Beide spelers maakten ook een doelpunt. Alleen bleek dit niet genoeg. Futsal Dragten 3 raakte meer en meer op stoom en wist een aantal keren het net te vinden. Uiteindelijk was de 9-7 winst ook zeker niet onterecht. Een mooie opsteker voor het eerste seizoen in de 1e klasse. Laten we hopen dat het een mooie voorbode is voor een mooi seizoen.