Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Grote stunts blijven deels uit

Gepubliceerd op 01-04-2023

Bij een aantal wedstrijden deze week was er sprake van een opzienbarend scoreverloop, met name bij twee wedstrijden op woensdagavond. Maar ook de uitslag van de laatste wedstrijd op vrijdag was enigszins verrassend te noemen.

Precies twee weken geleden verslikte Futsal Dragten 8 zich in de wedstrijd tegen FD 10 door met 0-2 te verliezen, woensdagavond stond kampioenskandidaat Futsal Heerenveen 7 in het Sportcentrum. FD 8 had wel zin in deze krachtmeting en zich voor 100% opgeladen. Vol overgave stortten de mannen zich op de tegenstander, die tot nu toe foutloos door de competitie lopen. Daar waar Heerenveen meestal al snel op voorsprong komt, kon FD tot ver in de eerste helft ‘de nul’ vasthouden. Sterker nog, in de 18e minuut werd een kanonskogel van afstand door de Feanster goalie verkeerd beoordeeld en vijf minuten later viel verrassend genoeg zowaar ook de 2-0. Toch moest Dragten nog voor rust met de 2-1 de aansluitingstreffer toestaan. Ook in de 2e helft was het smullen van de aanvallende intenties van de beide teams. De goalies verhinderden echter een hoge score. Er hing een stunt in de lucht, toen Dragten in de 35e minuut na een vrije trap op 3-1 kwam. Heerenveen gooide nu alles op de aanval en dat betaalde zich uiteindelijk uit. FD kwam steeds meer onder druk te staan en moest zo’n vijf minuten voor tijd de gelijkmaker (3-3) toestaan. Maar verder kwam het niet. Heerenveen incasseerde haar eerste verliespunten van het seizoen en dat is een compliment voor de Dragtsters.

Na deze zinderende wedstrijd was het de beurt aan Futsal Dragten 5. De studenten van Drs. Vijfje 14 waren te gast en ook deze wedstrijd was het aanzien meer dan waard. De teams hielden elkaar goed in evenwicht en het wachten was op het eerste doelpunt. Dat kwam op naam van de Groningers en vlak voor rust werd deze score verdubbeld naar 0-2. Misschien was het enigszins geflatteerd te noemen, want voor de thuisploeg waren er wel degelijk kansen geweest. In de 30e minuut kwam Dragten dan ook terug in de wedstrijd met de 1-2 en men probeerde het spel meer naar zich toe te trekken. Met het verhogen van het tempo kwam FD met de 2-2 weer op gelijke hoogte. Drs. Vijfje probeerde daarna de regie weer over te nemen en dat lukte uiteindelijk ook met de 2-3 in de 45e minuut. Met de meespelende keeper probeerde FD in de slotminuten alsnog een punt te bemachtigen. Helaas werd op het middenveld balverlies geleden en konden de gasten eenvoudig naar het Dragtster doel lopen en de bal rustig over de lijn tikken: 2-4. De klok stond al een tijdje stil en dus werd meteen gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Futsal Dragten 3 reisde pas laat naar Leeuwarden om het op te nemen tegen SC Flamingo 1. Ook dit werd een opmerkelijke wedstrijd, waarbij een zeker lijkend verlies alsnog een punt opleverde. Dragten begon goed aan de wedstrijd en nam al snel een 0-1 voorsprong en die stand werd even later verdubbeld. Het was alsof Flamingo ontwaakte uit een lichte slaap, want nog voor rust boog men de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Al vrij snel in de tweede helft doelpuntte Flamingo nogmaals en bij Dragten kwam enige twijfel om de hoek kijken. Die twijfel had vervolgens invloed op het spel, want langzaam maar zeker liep Flamingo uit naar een geruststellende 6-2 voorsprong. De gastheren zagen de driepunter al de zaal inlopen, maar die werd door Dragten koelbloedig weer de zaal uitgewerkt. De Dragtsters gingen over op het concept “alles-of-niets” en ondanks de schijnbaar onoverbrugbare achterstand ging de keeper mee naar voren om voor onrust te zorgen. En dat betaalde zich uit! Na de 6-3 viel ook al snel een volgend doelpunt en Flamingo raakten het overwicht kwijt. Dragten voelde dat er alsnog een stunt mogelijk was en met nóg twee doelpunten was de stand ineens weer gelijkgetrokken. Men had zelfs nog de winnende treffer op de schoen, maar helaas was dat net iets te veel gevraagd. Met 6-6 als uitslag was vanzelfsprekend FD het meest content.

De vroege vrijdagavondwedstrijd was voor Futsal Dragten 7 en met de warme maaltijd nog in het lijf stond men al om 19.00 uur tegenover Peize 1, de huidige koploper in de poule. En dat is niet onterecht, want men scoort er dit seizoen lustig op los. De angst om de dupe te worden van die dadendrang deed Dragten besluiten om het rustig aan te doen en dat werkte uitstekend. Natúúrlijk had Peize een overwicht en uiteraard dicteerde men het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar een eenvoudige overwinning werd het zeker niet. FD 7 liet zich van haar beste kans zien en bood uitstekend tegenstand. Jammer genoeg konden de kansen niet worden omgezet in doelpunten, waar Peize wel doelpuntte. De hoop op een stunt bleef tot vijf minuten voor het einde bestaan, want de tussenstand was op dat moment ‘slechts’ 2-0. Pas toen sloeg Peize definitief toe met nog drie doelpunten en dus eindigde de wedstrijd in 5-0.

Futsal Dragten 10 heeft het op dit moment uitstekend naar haar zin. Van de laatste drie wedstrijden werden er twee gewonnen en dat was al het dubbele van het hele seizoen. En ook vrijdagavond was de motivatie meer dan aanwezig om opnieuw voor de volle winst te gaan. Na de fietstocht richting de SnijNoordhal nam men het op tegen Drachtster Boys 2. In het begin van de wedstrijd was het even aftasten en beide teams deelden wat speldenprikjes uit. Het spel ging redelijk gelijk op en de 3-3 ruststand was het gevolg. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Naar mate de wedstrijd vorderde steeg de spanning, en tot de laatste minuten was het onzeker, wie aan het langste eind zou trekken. Ondanks de druk van de thuisploeg waren het de mannen van FD 10, die na het laatste fluitsignaal met de handen omhoog stonden: 4-5.

Bij de thuiswedstrijden was het eerst de beurt aan Futsal Dragten 2. Net als FD 8 en FD 7 stond men tegenover een heuse kampioenskandidaat. Futsal Winsum 2 was op bezoek en wie van de gasten dacht dat wel even snel de drie punten binnen geharkt konden worden, kwam bedrogen uit. Winsum kreeg te maken met de dadendrang van de thuisploeg en de 1-0 voorsprong was het resultaat. Twee ongelukkige momenten zorgden voor een ommekeer in de wedstrijd, maar nog voor rust kon de achterstand weer worden rechtgetrokken en met deze 2-2 werd er voor enkele minuten gerust. In de tweede helft hadden de gasten opnieuw een ‘gelukkig moment’ nodig om op 2-3 te komen. FD bleef haar eigen spel spelen en drong voortdurend aan om een nieuwe gelijkmaker te bewerkstelligen. Na eigen balverlies schakelde Winsum razendsnel om en vergrootte de marge. Zo’n twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing met de 2-5.

Twee maanden geleden hield Futsal Dragten 4 met enige moeite een punt (3-3) over aan het bezoek aan zvv Urk 3. In de returnwedstrijd was men beducht op het mogelijk geniepige spel van de gasten, maar daarvan was alleen de eerste paar minuten sprake. Urk kon niet lang genieten van de 0-1 voorsprong, want met fris voetbal in een hoog tempo werden de voormalige eilandbewoners daadkrachtig teruggedrongen op hun eigen helft en nog voor rust op een duidelijke 6-1 achterstand gezet. De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Urk creëerde kansen, maar na balverlies moest men razendsnel terug om hun eigen doelman te ondersteunen. Angstvallig werd het scorebord in de gaten gehouden en waar voor gevreesd werd, gebeurde ook: in de 41e minuut werden de dubbele cijfers behaald. Het naar de kant halen van de keeper voor een extra veldspeler leverde vervolgens precies één doelpunt op. De klinkende 12-2 overwinning was een mooie afsluiting van de voetbalweek.