Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Handbalverdediging wordt Futsal Dragten 3 te machtig

Gepubliceerd op 05-09-2015

Aan het begin van het seizoen is het altijd weer afwachten. Wat voor teams kom je tegen en hoe sterk zijn deze. Tegenstander van deze avond is Roden 2. Bij binnenkomst was al duidelijk dat het een team was wat absoluut het zaalvoetballen onder de knie heeft. Veel spelers van de tegenstander waren de afgelopen jaren ook in andere wedstrijden tegen een Futsal Dragten team op het veld te vinden.

Vanaf het begin was duidelijk hoe het spelletje gespeeld ging worden. Roden 2 zakte in tot een afstand waarbij de laatste speler met de hakken over de doellijn van de eigen keeper kwam, en de diepste speler amper verder dan 8 meter uit de goal stond. Futsal Dragten mocht het spel maken en Roden 2 probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichtten. En niet zonder gevaar. Na 5 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Vanaf de zijkant mocht een Rodenaar makkelijk wegdraaien en uithalen. In de kruising van de korte hoek van de keeper vloog de bal er in, 0-1. Niet veel later werd het zelfs 0-2. Futsal Dragten maakte het spel, maar was slordig, en kreeg het deksel op de neus via felle counters. Voor rust kwam Futsal Dragten tot meerdere schietkansen. Hoog over, tegen een been, redding door de uitstekende keeper van Roden waren de vele redenen dat er niet gescoord werd. De enige goal die voor rust werd gemaakt door Futsal Dragten was een half schot in de korte hoek wat via een been er toch in rolde. Maar ook die tellen. Met een 1-2 achterstand bij rust was er zeker nog wat mogelijk. Maar dan zou er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden.

In de rust werd afgesproken om feller druk te zetten. Maar niet als een dolle tekeer te gaan. Met alle potentie in het team moesten er vanzelf wel goals gaan komen. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Roden schermde met al haar mogelijkheden het doel af. En Futsal Dragten kwam er maar niet door. Uit een van de tegenaanvallen maakte Roden zelfs de 1-3. Een domper voor de thuisclub. En het bleef niet bij deze pech. Met een machtige uithaal leek Arnaud Donker de bal in het kruis te jagen, ware het niet dat de bal snoeihard via de binnenkant van de kruising er uit vloog. En verder stonden ook in deze helft de benen van spelers en een goede keeper in de weg. Toch was het Futsal Dragten wat scoorde. Sander Germeraad maakte de 2-3. De kansen kwamen weer terug. Helaas was Roden het volgende team wat scoorde. Uit een snelle counter waarbij Futsal Dragten niet snel genoeg kon omschakelen was het voor de spits van de Rodenaren een koud kunstje om keeper Jan Sander Woudwijk te verschalken. Met een doelpunt van Aaron Tahapary 8 minuten voor tijd kwam de spanning terug. Alles werd op alles gezet om toch nog met minimaal een punt de wedstrijd af te sluiten. In de laatste 2 minuten werd meevoetballende keeper Jasper van Dijk zelfs van stal gehaald om het verschil nog te maken. Uiteindelijk was het alleen Roden 2 wat nog scoorde. Met als gevolg de 3-5 uitslag. Een domper voor de thuisploeg.

Na de wedstrijd heerste het gevoel dat er vandaag verloren was van een lastige tegenstander. Futsal Dragten was niet bij machte om de muur te slechten. Na afloop van de wedstrijd werd door iedereen de nieuwe door sponsor Kooistra Poedercoating geschonken presentatiepolo aangedaan. Het hele team was zeer content met dit mooie cadeau van onze sponsor. Op 25 september staat de bekerkraker tegen topklasser Futsal Heerenveen 1 op het programma. Een mooie uitdaging om te kijken wat het team tegen een dergelijke tegenstander kan.

Ook dit seizoen worden de doelpunten weer bijgehouden op de teampagina van Futsal Dragten 3.