Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Heerenveen en Dragten in evenwicht

Gepubliceerd op 29-03-2013

De tijd is aangebroken, waarin de beslissingen vallen. Hierover weten zowel Futsal Heerenveen als Futsal Dragten mee te praten. Beide teams hebben nog punten nodig om ook volgend seizoen in de Topklasse te kunnen spelen. Winst is op z’n zachtst gezegd wenselijk. Beide teams konden deze wens woensdagavond niet waarmaken: 4-4.

Na een aarzelend begin kwam er na ruim vijf minuten iets meer leven in de brouwerij en wist Futsal Dragten uit de eerste goede aanval te scoren. Rachid liep op rechts richting het doel en tikte de bal naar Aaron Tahaparij, die vervolgens binnentikte. Het tempo werd iets opgevoerd en de thuisploeg probeerde om op verschillende manier een aanval op te zetten. In de 9e minuut kwam de spits een teennagel te kort voor de gelijkmaker, maar even later was het wel raak. Een harde voorzet kwam bijna bij de linkerpaal terecht, maar Tahaparij wist met een sliding de bal de onderscheppen. De bal schoot van zijn voet en passeerde pardoes keeper Marnick Dam: 1-1. Het spel ging vervolgens op en neer, maar veel kansen kwamen er niet. En waren ze er wel, dan stonden beide keepers op de juiste plaats. In de 18e minuut werd door Heerenveen een lange pass in de voeten van de spits geplaatst. Met een mooie lob over de uitkomende Dam zorgde hij voor 2-1. In de laatste minuut voor rust breidde men de voorsprong zelfs uit naar 3-1, maar vijftien seconden later verraste Dennis de Vries de keeper en liet de aansluitingstreffer noteren.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. De teams deden weinig voor elkaar onder. In de 29e minuut gooide Marnick Dam met een verre uitworp de bal op het hoofd van Dennis Jansen, die zonder nadenken de bal doorkopte over de keeper. Helaas voor Dragten kwam de bal boven op de lat terecht. Futsal Dragten was steeds dichtbij de gelijkmaker, maar de Heerenveen-keeper onderscheidde zich met enkele katachtige reddingen. De gelijkmaker kwam er toch. In de 34e minuut begon Aaron Tahaparij vanaf de eigen helft aan een solo om uiteindelijk de bal in het doel te schieten. Vijf minuten later wist Marco Braaksma de bal te onderscheppen en, ook van eigen helft, ging hij er in sneltreinvaart aan de rechterkant vandoor. In de korte hoek verschalkte hij de keeper en de 3-4 stond op het bord. Een gele kaart voor Dennis Jansen in de 48e minuut was de inleiding voor de 4-4. In deze man-meer situatie wachtte Heerenveen rustig op het gaatje wat gevonden zou worden. Even was er voor Dragten de hoop om in de slotseconden nog een aanval doeltreffend af te ronden, maar door een vermeende overtreding werd deze kans teniet gedaan.

De 4-4 bleef staan en met dit gelijkspel schieten beide teams weinig op. Futsal Heerenveen blijft onder de rode streep staan, maar ook voor Futsal Dragten is dit punt nog geen reden tot juichen.