Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Heren door in Smallingerland Cup, vrouwen stranden in de poule

Gepubliceerd op 28-12-2014

De heren hebben zoals verwacht en gehoopt de finaleavond van de Smallingerland Cup gehaald. De vrouwen werden helaas uitgeschakeld.

In een poule met Rottevalle, Drachtster Boys veld 2, Drachtster Boys zaal 2 en vv Drachten 1 werd Futsal Dragten vooraf al gezien als kanshebber voor de finaledag. Daarnaast lag vooral de druk en de verwachting bij vv Drachten 1; ook zij werden gezien als kanshebber voor de finaledag. Daarom was de eerste wedstrijd van de avond meteen een topper; FD nam het op tegen vv Drachten. In de praktijk bleek het echter een topper onwaardig; vv Drachten speelde compact in de verdediging en Futsal Dragten had aan twaalf minuten niet genoeg om daar een bres in te slaan. FD mocht nog van geluk spreken toen Wiepie Zandberg in een counter van vv Drachten aan de noodrem moest trekken en twee minuten mocht plaatsnemen op het strafbankje. vv Drachten buitte deze powerplay echter niet uit, en daardoor bleef het dus 0-0.

In de tweede wedstrijd was Drachtster Boys zaal 2 de opponent. Hierin bleek Futsal Dragten duidelijk een maatje te groot voor de gretig spelende jonge Boys. Echter brachten paal en lat in eerste instantie nog redding. Toch wist Tim Hof, die de eerste wedstrijd nog ontbrak, de score te openen met nog zo'n vier minuten te spelen. Drachtster Boys probeerde daarna nog een offensief eruit te persen, maar zelfs met een meespelende keeper werd er geen kans gecreëerd. Deze probeerde nog wel met een schwalbe een penalty te versieren, maar de scheidsrechter had dit goed in de smiezen en gaf de vrije trap aan FD. Eindstand; 1-0.

Volgende tegenstander in het toernooi was vv Rottevalle 1. Deze hadden al positief verrast door vv Drachten op een 2-2 gelijkspel te houden en te winnen van Drachtster Boys veld 2. Helaas kwam deze wedstrijd ook nooit echt tot leven. Een handbaltactiek van Rottevalle zorgde voor veel balbezit aan Dragtster zijde, maar ook voor een wedstrijd met weinig kansen. Aaron Tahapary kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot ketste af op de paal.

Dan de laatste wedstrijd tegen Drachtster Boys veld 2. Indien Drachtster Boys met drie doelpunten zou winnen, zouden zij door zijn en Futsal Dragten uitgeschakeld. Echter zou dit er nooit van komen. Futsal Dragten dicteerde opnieuw, en maakte nu wel de doelpunten. Een geöliede counteraanval ging razendsnel over drie schijven; Tim Hof speelde de vrijstaande Dennis de Vries aan, die de bal meteen strak voor de goal gaf, waardoor Marco Braaksma de bal alleen maar hoefde in te tikken; 1-0. Toen Dennis de Vries vier minuten voor tijd zelf de 2-0 maakte, was het duidelijk dat Futsal Dragten als groepswinnaar door zou gaan naar de finaleavond.

Bij afwezigheid van de selectie van Futsal Dragten VR1, werden de dames van VR2 bereid gevonden om deel te nemen aan de Smallingerland Cup. Helaas voor de dames verliep de avond wat minder succesvol dan voor de heren. In de eerste wedstrijd werd er 1-0 verloren van Rottevalle VR1, waarbij de dames blij mochten zijn dat het bij 1-0 bleef. Hierdoor was een plek in de finaleavond meteen al ver weg, omdat alleen de poulewinnaar door zou gaan naar de halve finales.

Toch werd de rug gerecht tegen ONB VR2; Marloes Velsma maakte haar naam als goalgetster waar en scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd; 1-0 winst. Echter was op dat moment ook al duidelijk dat Rottevalle VR1 haar tweede en derde wedstrijd ook gewonnen had, waardoor de groepswinst dus al was veilig gesteld. De laatste wedstrijd tegen ONB VR1 werd dus voor spek en bonen gespeeld, waarbij ONB VR1 uiteindelijk met 4-1 won. Doelpunenmaakster aan Dragtster zijde was Siebina Houtstra.