Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Het is niet de week van Futsal Dragten

Gepubliceerd op 12-04-2024

Met vijf wedstrijden op de vrijdagavond waren de kansen op meer dan een handvol punten mogelijk. Helaas kwam het er niet van. Van de vijftien te verdelen punten was er slechts één voor Dragten.

Futsal Dragten 2 was al vroeg in de avond afgereisd naar Groningen voor het treffen met Drs. Vijfje 2.  In deze uit slechts acht teams bestaande Hoofdklasse heeft zich gedurende het seizoen een duidelijke tweedeling voorgedaan, waarbij het verschil tussen de nummer 4 en 5 maar liefst vijftien punten bedraagt. En laten nu juist deze twee teams tegenover elkaar staan. Drs. Vijfje, de nummer vier, kon het verschil in punten niet echt uitdrukken in de score. Men kwam met 1-0 weliswaar op voorsprong, maar de Dragtsters trokken de stand daarna weer gelijk. Ook een nieuwe Groninger voorsprong werd tenietgedaan. De 2-2 ruststand hield daarmee voor beide teams alle mogelijkheden open. In de tweede helft waren er dan ook genoeg kansen om de score flink uit te breiden. Na de 3-2 voor de thuisploeg bleven de teams de aanval zoeken, het aantrekkelijke schouwspel werd echter niet meer beloond met nog meer doelpunten. Met een teleurstellend gevoel werd aan de terugreis naar Friesland begonnen.

De thuiswedstrijd van Futsal Dragten 4 was ook om 19.00 uur begonnen. In sporthal De Drait was FC Grootegast 1 de tegenstander, dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Grootegast had in het eerste deel van de wedstrijd het betere van het spel en zocht veelvuldig de aanval. Men loerde via meerdere afstandsschoten op een uitbreiding van de score, toch was het Dragten dat halverwege de eerste helft de stand weer op gelijke hoogte bracht. Vlak voor rust werd de stand op 2-2 gebracht, nadat Grootegast in de 20e minuut op 1-2 was gekomen. Ook in de tweede helft ging het gelijk op. Opnieuw kwamen de gasten op voorsprong en voor de derde keer kon men dat niet vasthouden. In de 44e minuut leek met 3-4 de beslissing te vallen. Dragten kon enkele minuten voor tijd alsnog het punt vieren, toen na een scrimmage vlak voor het vijandelijke doel een puntertje de bal tegen het net liet belanden.

Futsal Dragten 7 nam het thuis op tegen de buren van ONT/CHZ 4. Ondanks de goede bedoelingen en de gelijk opgaande eerste helft lukt het Dragten niet om tot score te komen. Dat deed ONT/CHZ wel eenmaal. In de tweede helft was het balbezit in het voordeel van de gasten. In de eerste minuut na de hervatting werd de tussenstand met 0-2 verdubbeld, om die naar 0-3 uit te breiden met een meer dan fraai doelpunt. Dragten bleef proberen om ‘de nul’ van het bord te halen. Helaas slaagde men daarin niet. ONT/CHZ bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-5.

Het resultaat van de wedstrijd van Futsal Dragten 1 bij Hoogeveen 1 was ook teleurstellend. De goede resultaten uit de voorgaande wedstrijden kregen in het Drentse land geen vervolg. Hoogeveen zette vanaf het begin volop druk, resulterend in een 2-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft zou Dragten bij machte moeten zijn om de niet uitzichtloze achterstand eventueel om te buigen naar een voorsprong. Hoogeveen hield het hoofd koel en zegevierde uiteindelijk met 5-2.

Met een minimum aantal spelers was Futsal Dragten 3 afgereisd naar de Noordoostpolder. zvv Urk 2 fungeerde als gastheer voor de Dragtsters, die ondanks het gebrek aan wisselspelers een goede wedstrijd speelden. Nadat Urk op 1-0 was gekomen, zetten de gasten meer druk en dat resulteerde in de 1-1 ruststand. In de tweede helft vielen er meer doelpunten. Urk kwam met de 2-1 weer op voorsprong en breidde die uit naar 4-1, alvorens de Dragtster 4-2 viel. Om totaal onduidelijke redenen en vol onbegrip bij de Dragtster spelers werd de aansluitingstreffer door de scheidsrechter afgekeurd. In de slotminuut viel na een snelle counter de geflatteerde 5-2, waarmee de wedstrijd werd afgesloten.

In de komende week zullen alle teams een wedstrijd spelen. Daarbij gaat FD 3 al op maandag op bezoek bij Avanti 1 uit Stiens. De overige wedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld.