Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Hoge temperaturen in de sportzalen

Gepubliceerd op 21-05-2022

De kalender loopt al redelijk richting eind mei en normaal gesproken zouden de diverse competities al afgesloten zijn. Toch moeten we nog even volhouden en onze wedstrijden spelen.

Maar het valt niet mee, als ook de hoge temperaturen niet meewerken om ‘even’ gezellig in de zaal te voetballen. Futsal Dragten 7 kreeg voor de zoveelste keer dit seizoen te maken met een afzegging en had plotseling een vrije woensdagavond. Door het overvolle programma is er geen mogelijkheid meer om deze wedstrijd in te halen.

Dus bleef er die avond slechts één wedstrijd staan en dat was Futsal Dragten 4 tegen Roden 2. Vol goede moed begonnen beide teams aan de wedstrijd en met twee aanvallend ingestelde teams, die de benauwde temperatuur in de zaal trotseerden, ontstond een aantrekkelijke schouwspel. Roden zette in het begin volop druk, maar Dragten wist daar onderuit te komen en met een organieke counter werd de 1-0 gescoord. Een scrimmage in het doelgebied leidde vijf minuten later tot de 1-1, maar nog voor rust stond er een enigszins geruststellende 3-1 op het bord, ondanks de vele kansen voor de gasten. Ook in de tweede helft had Roden pech in de afwerking. Of, beter gezegd, stond de Dragtster keeper constant op de goede plek en wist hij naderend onheil te voorkomen. Aan het eind van de wedstrijd werd de vermoeidheid bij beide teams zichtbaar. Roden wilde de achterstand nog wel verkleinen, maar slaagde er maar niet in. De uiteindelijke 5-2 eindstand was weliswaar wat geflatteerd, maar de driepunter werd door Dragten met blijdschap meegenomen naar de kleedkamer.

Futsal Dragten 2 reisde naar Groningen voor hun wedstrijd tegen Drs. Vijfje 3. Beide teams wisselen deze competitie goede resultaten af met teleurstellende, met als gevolg dat zowel Dragten als Drs. Vijfje terug te vinden zijn in de middenmoot van de 1e klasse. En ook in deze wedstrijd was het stuivertje wisselen wat het balbezit betrof. De thuisploeg nam in de eerste helft een redelijk eenvoudige 3-0 voorsprong, maar nog voor de korte pauze was de stand ook al weer gelijkgetrokken. De tweede helft beloofde daardoor een even spannende als onvoorspelbaar verloop en Drs. Vijfje nam met twee doelpunten weer afstand. Futsal Dragten liet zien over veerkracht te beschikken en de aansluitingstreffer was daarvan het resultaat (5-4). In een alles-of-niets-poging om toch nog de gelijkmaker te scoren, viel het doelpunt echter aan de andere kant en werd 6-4 als eindstand genoteerd.

Het laatste deel van de wedstrijd werd gadegeslagen door Futsal Dragten 6, dat meteen daarna aantrad voor het treffen met Drs. Vijfje 20. En als we het toch over veerkracht hebben… Na een rustige eerste helft met 1-1 als tussenstand ging Dragten er in het tweede bedrijf met twee doelpunten vandoor. Maar de thuisploeg liet zich niet kennen en trok de stand daarna weer gelijk. De Friezen namen vervolgens het heft weer in handen en uiteindelijk ook de punten: met de 3-4 toonde men de al genoemde veerkracht om er aan het eind van de wedstrijd nóg een doelpunt aan toe te voegen 3-5.

De vrijdagavond werd gevuld met drie uitwedstrijden. Allereerst trad Futsal Dragten 10 aan tegen Roden 3. Met ondertussen 14 overwinningen en slechts één puntendeling stevenen de gastheren af op het kampioenschap in de 4e klasse 14, hoewel de nummers 2 en 3 van de ranglijst na hun inhaalwedstrijden nog wel redelijk dichtbij kunnen komen. FD 10 maakte het Roden best lastig en het duurde dan ook lang voor de 1-0 viel. Het ijs leek gebroken, want even later viel de gelijkmaker en zelfs de 1-2. Toch ging Roden met een voorsprong rusten door twee goals vlak voor de pauze. Na een extra slok water en tactisch overleg werd de wedstrijd hervat en al snel viel de 3-3. Deze tussenstand bleef vrij lang op het bord staan, totdat Roden in de 43e minuut opnieuw kon scoren. Aan het eind van de wedstrijd nam men definitief afstand en eindigde de wedstrijd in een enigszins geflatteerde 6-3.

Voor Futsal Dragten 1 duurde de reis naar de tegenstander net zo lang dan de wedstrijd zelf. Het einde van de A7 was al bijna in zicht, toen men de afslag Winschoten nam om aan te treden tegen de plaatselijke Winschoten Milstars Combinatie (WMC). De Topklasse barst van de spanning waar nog vier ploegen strijden om het kampioenschap, waaronder WMC. Ondanks de afwezigheid van een aantal vaste spelers wist Dragten de spanning tot het einde te bewaren. Met een nipte 3-2 nederlaag trok men echter aan het kortste eind.

Futsal Dragten 4 moest twee dagen na de knappe winst op Roden 2 aantreden tegen TLC 1. In Sportcentrum Leek lukte het niet om de wedstrijd opnieuw met een overwinning af te sluiten. Na de 2-1 ruststand scoorden beide teams nog eenmaal en eindigde de wedstrijd in een enigszins teleurstellende 3-2.