Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

In acht dagen twee keer ONT/CHZ 3 voor Futsal Dragten 8

Gepubliceerd op 16-03-2014

In acht dagen tijd was ONT/CHZ 3 twee keer de tegenstander van Futsal Dragten 8. Waar vrijdag 7 maart overduidelijk de allerslechtste wedstrijd van het seizoen werd tentoongesteld, was dat een week later compleet anders.

Op 7 maart mocht Futsal Dragten 8 naar het Sportcentrum, om de drie punten 'even mee te nemen' tegen ONT/CHZ 3. De Dragtsters staan eerste, en de mannen uit de Pein staan in de middenmoot, dus een makkelijke overwinning was de verwachting. Niets bleek echter minder waar. Futsal Dragten speelde zijn eigen spel niet, passes kwamen niet aan, en er werd meer gezeurd op elkaar dan dat men bezig was de bal fatsoenlijk aan de voet te houden. Gevolg was dat er binnen vijf minuten werd aangekeken tegen een 0-2 achterstand. Gelukkig werd er ook nog gescoord in de eerste helft, door Erwin en Niek, waardoor er bij rust een stand van 3-2 op het scorebord stond. In plaats van dat er na rust door werd gegaan met scoren, scoorde ONT door zwak verdedigen aan Dragtster zijde; 4-2. Opnieuw Niek en Erwin maakten daarna vrij snel de 4-3 en de 4-4, en met nog zo'n 18 minuten te gaan leek er alsnog een overwinning te komen. Gescoord werd er echter niet meer, en Futsal Dragten mocht ook nog van geluk spreken dat de scheidsrechter geen kaarten uitdeelde aan onder andere Martin en Bas voor het neerhalen van doorgebroken tegenstanders, anders had Futsal Dragten 8 wellicht haar tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Het enige lichtpuntje van deze avond was dat Paul na ruim een jaar blessureleed weer kon beginnen aan de aftrap, maar ook hij eindigde in mineur, omdat zijn zo vaak geplaagde knie opnieuw een tik te verduren kreeg. Het lijkt er op dat Paul dus dit seizoen niet meer voetbalt.

Dan de wedstrijd een week later, in sporthal de Drait. Omdat Paul dus voorlopig niet voetbalt, en Bas nog steeds zit te piepen en te mauwen over zijn schouder, werd er versterking gevraagd in de vorm van Ismael. Jules was er net als de week ervoor niet bij; hij lag thuis met een bak aspirines op de bank. Vooraf werd afgesproken dat er pas druk gezet zou worden op de eigen helft, om zo de veld klein te houden en ONT/CHZ minder van de lange bal te laten profiteren. En hoe anders speelde Futsal Dragten 8 in vergelijking met vorige week. ONT wist geen raad met de beperkte ruimte waarin ze moesten voetballen, en werd in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. De lange uitworpen van de keeper leverden wat halve kansjes op, maar Roekenest hoefde niet echt inspannende verrichtingen te doen. Spitsuur was het echter wel voor de keeper van ONT. Met menig kunst en vliegwerk werd zijn doel toch nog ruim 15 minuten schoon gehouden. Totdat er een geblokt schot zo'n drie meter voor de keeper bleef liggen. Bas was hier als de kippen bij, zoals al vaker dit seizoen, om de bal listig langs de doelman te verwerken; 0-1. Diverse malen bleef het doel van de Peiners bestookt worden, maar gescoord werd er voor rust niet meer. Na rust ging Futsal Dragten verder met waar men gebleven was; kansen werden gecreëerd, en de vermoeidheid werd langzaam maar duidelijk leesbaar van de gezichten van de tegenstander. Zowel Martin, Niek als Erwin pikten hun doelpuntjes mee, en ook het geluk was aan Dragtster zijde. Zo was er een, als vooraf bestempelde kansloze, punter van Erwin vanaf een meter of tien, die via de hak van een verdediger dusdanig werd veranderd van richting waardoor hij tussen de benen van de keeper door het net in vloog. Het slotakkoord was tevens het mooiste doelpunt van de avond. Niek ging weer eens op avontuur met de bal, week uit naar de rechterkant van het veld, gaf de bal strak voor bij de tweede paal, en het enige wat Erwin nog hoefde te doen was de bal binnentikken, iets wat hij dan ook deed. Zo bleef de teller steken op 7-0.

Futsal Dragten 8 kan concluderen dat er twee hele dure punten zijn verspeeld door de heenwedstrijd compleet te vergallen, maar men kan ook moed putten uit het goede spel van een week later. De volgende wedstrijd is komende vrijdag tegen de nummer 11: Drs. Vijfje 35. Voor alle doelpunten, kijk even op de teampagina van Futsal Dragten 8.