Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Kampioenskoorts bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 30-05-2013

We hebben een kampioen. Maar wie, dat is nog de vraag. Onze twee teams in de vierde klasse, Futsal Dragten 7 en Futsal Dragten 8, zijn de enige twee overgebleven kandidaten om kampioen te worden. De enige andere overgebleven kandidaat werd dinsdagavond vakkundig uitgeschakeld door Futsal Dragten 7. In een onderling duel werd met een 7-2 overwinning duidelijk dat de schaal toch echt bezorgd kan worden bij Futsal Dragten.

Al in de vierde minuut lag de eerste bal in het net. Sipke loste een schot wat op de paal uiteen spatte. De bal belande pardoes weer voor zijn voeten waarna hij koelbloedig de bal in de goal schoof. Na 9 minuten was het al 2-0 door een doelpunt van Lesley. De score had al veel hoger kunnen zijn op dit moment. Andre en Lesley (2x) misten riante kansen om de score te vergroten. Aan de andere kant was keeper Richard een aantal malen zeer goed op dreef bij pogingen van Avanti. Uiteindelijk werd met een 5-2 voorsprong de rust bereikt. Sander, Lesley en Erwin zorgen ervoor dat de tweede helft comfortabel gestart kan worden.

Daar waar de eerste helft rustig en vriendschappelijk verliep was de tweede helft wel anders. Met 3 gele en een rode kaart wist de scheidsrechter er nog een kleurrijke avond van te maken. Dit tot frustratie van vooral Avanti. Uiteindelijk vielen er nog 2 doelpunten in de tweede helft. Met als gevolg een klinkende 7-2 overwinning tegen een directe concurrent voor de titel.

Futsal Dragten 7 is nu koploper. Het heeft al haar wedstrijden inmiddels gespeeld. Het enige team wat bij winst nog Futsal Dragten 7 kan passeren is een bekend team: Futsal Dragten 8. Met nog één wedstrijd komende vrijdag in Leeuwarden kunnen zij de uiteindelijke winnaar van deze competitie worden. Spannend blijft dus wie uiteindelijk zich de kampioen mag noemen. Feit blijft dat Futsal Dragten in elk geval een titel aan haar prijzenkast toe kan voegen.