Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Klinkende overwinning FD 1

Gepubliceerd op 20-01-2024

Met vijf geplande en uiteindelijk vier gespeelde wedstrijden waren de resultaten voor Futsal Dragten enigszins tegenvallend. ‘Het eerste’ deed wat van hen verwacht werd, FD 3 speelde verdienstelijk gelijk.

 Futsal Dragten 3 reisde al op maandagavond naar Burgum voor de wedstrijd tegen De Herauten 1. In een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Gedurende de wedstrijd waren de meeste kansen voor de Dragtsters, maar het vizier stond net niet scherp genoeg om deze te promoveren tot een doelpunt. De Herauten kwamen weliswaar minder vaak voor het vijandelijke doel, hun doelpogingen waren meer dan gevaarlijk. Hierbij ontpopte de Dragtster keeper zich tot man van de wedstrijd met enkele sublieme reddingen. Na de 0-1 in de 9e minuut kwam De Herauten een kleine tien minuten later op gelijke hoogte via een ongelukkige eigen goal. Enkele seconden voor rust nam Dragten met 1-2 weer de leiding. De tweede helft gaf nagenoeg eenzelfde beeld. De teams deden niets voor elkaar onder en met een schuiver vanaf de linkerkant werd de stand in de 41e minuut weer gelijkgetrokken. Verder kwamen beide teams niet en werd de wedstrijd bij 2-2 afgefloten.

Voor de vrijdag stonden er voor Futsal Dragten vier wedstrijden op het programma, waarvan er twee ‘thuis’ zouden worden gespeeld. Futsal Dragten 4 was klaar om zvv Grijpskerk 2 te ontvangen, maar zonder ons te informeren heeft men donderdag bij de KNVB aangegeven niet te kunnen spelen. Het is niet bekend, wat de reden hiervan is.

Dus bleef er slechts één thuiswedstrijd staan en dat was Futsal Dragten 1 tegen Futsal Winsum 2. De Groningers hebben het dit seizoen moeilijk en dat blijkt ook uit de plaats op de ranglijst, die men momenteel inneemt. Dragten had zijn zinnen gezet op de driepunter om aansluiting te houden bij de grote middenmoot en slaagde daarin met vlag en wimpel. Men hoefde niet eens tot het uiterste te gaan om de punten in huis te houden. Het meeste balbezit was dan ook voor Dragten en de 2-0 ruststand was slechts een kleine afspiegeling van het krachtsverschil. Winsum kon er maar weinig tegenover stellen en speelde te slordig om echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft zette Dragten een tandje bij en men kon mede daardoor uitlopen naar 5-0, alvorens Winsum in de 37e minuut via een van richting veranderd schot kon tegenscoren. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd Winsum volledig het bos in gestuurd met nóg vier doelpunten en de 9-1 eindstand was dan ook niet onverdiend.

Futsal Dragten 8 beleefde een mooie eerste seizoenshelft en verbaasde af en toe vriend en vijand met aantrekkelijk voetbal en goede resultaten. Na de semi-oefenwedstrijd van vorige week tegen vv Westerkwartier 3 – dat de 2e seizoenshelft ‘ervaring’ op mag doen – ging men op bezoek bij TLC 7, een van de kandidaten voor het kampioenschap in de 4e klasse 05. Ondanks alle goede bedoelingen leek een nieuwe stunt er niet in te zitten: halverwege de wedstrijd keek men tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft kwam het positieve gevoel terug en was de wedstrijd meer in evenwicht. Tijdens de wedstrijd deed zich nog een indicent paats, waarbij de Dragtster keeper door een hard schot vol op zijn gezicht geraakt werd. Hij ging daamee even knocck-out. Na een tijdje van rust kon hij de wedstrijd gelukkig toch nog voortzetten De schrik zat er dusondanks behoorlijk in en de tweede helft werd rustig voortgezet.. “De tweede helft hebben we niet verloren” was de positieve analyse na het laatste fluitsignaal. Met een blik op het scorebord bleek dit inderdaad de waarheid. FD 8 keek nog even achterom en zag de uitslag staan: 7-4. De inmiddels drie maanden durende ongeslagen reeks kwam hiermee ten einde.

Ook Futsal Dragten 7 kwam niet ongeschonden uit haar wedstrijd. Op bezoek bij de buren van Drachtster Boys 2 kon men geen potten breken. Al snel in de wedstrijd keek men tegen een 2-0 achterstand aan en ook een derde tegendoelpunt bleek niet te voorkomen. Nog voor rust kon Dragten met de 3-1 toch nog iets terugdoen. De marge werd in de 29e minuut weer naar drie gebracht, waarna het spel rustiger werd en -af en toe tevergeefs- gezocht werd naar doelpunten. Het lukte FD om de achterstand draaglijker te maken (4-2), het slotakkoord was echter voor Drachtster Boys met de 5-2 in de slotminuut.