Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Kunnen we de competitie nog wel uitspelen?

Gepubliceerd op 12-03-2022

Opnieuw maakten we een week mee, waarin niet alle geplande wedstrijden gespeeld konden worden. Nog steeds heerst het beruchte virus in en om de teams en dat had zijn uitwerking. Maar liefst vier wedstrijden, waarvan drie(!) thuis, werden afgelast.

Futsal Dragten 10 kwam al op woensdagavond als eerste in actie voor hun thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys 2. Beide teams ontmoetten elkaar in het Sportcentrum en in tegenstelling tot sommige andere wedstrijden hoefde het scorebord niet vaak bediend te worden. Drachtster Boys nam halverwege de 1e helft de leiding, maar nog voor rust werd de stand weer gelijkgetrokken. In de tweede helft wist Dragten met een keihard schot op voorsprong te komen, om die vervolgens ook niet meer af te staan. Gescoord werd er overigens ook niet meer en FD kon met deze 2-1 eindstand voor de derde achtereenvolgende keer drie punten bijschrijven.

In sporthal De Drait stonden voor de vrijdagavond vier wedstrijden gepland. Al op woensdag werd bekend dat Avanti uit Stiens de wedstrijd tegen FD 3 liet uitstellen vanwege meerdere coronagevallen. Een dag later liet Workum weten ook niet te komen om tegen FD 2 te spelen en tot overmaat van ramp meldde Roden 2 op de (late) vrijdagmiddag eveneens te verzuimen om -alweer- dezelfde reden. FD 4 had toen ook ineens een vrije avond.

Welke wedstrijden gingen vrijdag dan wel door? Futsal Dragten 7 stond al om 19.00 uur in Groningen voor hun wedstrijd tegen Drs. Vijfje 17. In een degelijke wedstrijd bleek al snel wie de bovenliggende partij was en de 1-4 ruststand in het voordeel van de gasten gaf een goed gevoel om de wedstrijd positief af te sluiten. Dat gebeurde ook, want in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en na het laatste fluitsignaal stond een heerlijke 3-7 op het scorebord.

Futsal Dragten 5 ging in Peize op bezoek bij ONR. De voormalige Topklasser raakte de laatste twee jaar heel veel spelers kwijt en liet zich noodgedwongen terugzakken naar de derde klasse. Hierin speelde het tot nu toe slechts drie wedstrijden, die overigens alle werden gewonnen. FD 5 had dus de moeilijke taak om de thuisploeg de eerste verliespunten toe te brengen en de voorzichtige 0-1 ruststand gaf enige hoop voor een nieuwe driepunter. ONR liet in de tweede helft echter zien, dat het een echte titelkandidaat is. Met het cliché ‘er-op-en-erover’ nam men de regie over en moest Dragten toezien hoe de wedstrijd uiteindelijk in 4-2 eindigde.

Futsal Dragten 6 had ook personele problemen en dat was reden om niet naar Zevenhuizen af te kunnen reizen. Ook hier ging dus een streep door de wedstrijd.

De komende week komen alle negen teams in actie. Futsal Dragten 2 reist al op maandag naar Stiens voor een bezoek aan Avanti en FD 3 gaat woensdagavond bij Futsal Buitenpost proberen de drie punten mee naar huis te nemen. De overige wedstrijden staan gepland voor de vrijdagavond, waarvan er drie thuis worden gespeeld. Hoeveel van deze negen wedstrijden hebben vrijdagavond een uitslag?

Met alle afgelastingen van de afgelopen weken moeten we ons serieus afvragen of de diverse competities daadwerkelijk kunnen worden uitgespeeld.