Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Kunnen we ‘het C-woord’ niet uit de competitie halen?

Gepubliceerd op 12-02-2022

Ondanks dat de competitie vorige week weer is opgestart, zijn de problemen nog niet voorbij. Ook bij Futsal Dragten merken we dat alles nog niet op rolletjes loopt en dat ging ten koste van twee van de zes geplande wedstrijden.

Om 19.00 uur had Futsal Dragten 4 de avond moeten openen tegen het Drentse ONR 1, maar in de loop van de week bleek dat het moeilijk zou worden om voldoende spelers op de been te brengen. Pogingen om spelers uit andere teams te lenen hadden ook geen resultaat, waardoor helaas besloten moest worden om de wedstrijd uit het programma te halen.

Daarna zou het de beurt zijn aan Futsal Dragten 3 tegen Drachtster Boys 1. Naar deze wedstrijd werd al enige tijd uitgekeken en het eerste fluitsignaal voor deze derby zal nog wel even op zich laten wachten. De Boys lieten weten over te weinig spelers te beschikken.

Een verlaten sporthal is niet wat je wilt, maar gelukkig arriveerden even na achten de eerste spelers van Futsal Dragten 1 en Jong Leekster Eagles voor hun ‘9 uur-wedstrijd’. Gezien de plaats op de ranglijst was het voor FD noodzakelijk om drie punten aan hun totaal toe te voegen, wil men niet nu al in de problemen komen. Jong Leekster Eagles wacht echter nog steeds op de eerste overwinning en na de wedstrijd bleef dat ook zo. In een levendige wedstrijd met veel kansen over en weer trok Futsal Dragten via tweemaal 2-1 in beide helften met 4-2 de overwinning naar zich toe.

Futsal Dragten 5 was ondertussen al terug in Drachten, na een bezoek aan vv Westerkwartier 2. Via een 1-5 ruststand werd de doelpuntenmachine na vijftig heerlijke minuten stilgezet bij 4-13 en kon de kofferbak van een van de auto’s worden gevuld met drie wedstrijdpunten.

In Zevenhuizen stond om 20.00 uur het tweede team uit die plaats klaar voor Futsal Dragten 9. Dat beide teams na drie maanden stilzitten zin hadden in een heerlijk potje voetbal bleek al snel en men wist tijdens de wedstrijd het net prima te vinden. Dat deed FD iets vaker dan de thuisploeg en stond aan het eind van de wedstrijd 7-9 als uitslag op het bord.

Futsal Dragten 6 had ook behoorlijk last van afwezige spelers. Men was de provinciegrens overgetrokken voor hun wedstrijd tegen Marum 2 en dat werd een deceptie. Met het cliché ‘niks lukte en alles zat tegen’ werd al snel duidelijk dat er in deze wedstrijd geen eer te behalen viel. De 13-3 nederlaag kwam behoorlijk hard aan.

Voor volgende week staan er opnieuw zes wedstrijden op het programma. In sporthal De Drait is het volle bak met vier thuiswedstrijden. Futsal Dragten 5 en 6 pakken opnieuw de auto’s om de provincie te verlaten. FD 5 gaat op bezoek bij ONR 1 en FD 6 gaat naar Zuidhorn voor een bezoek aan Real Camaradas 6.

Laten we hopen, dat alle wedstrijden door kunnen gaan en we niet weer geconfronteerd worden met een plotselinge afgelasting.