Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Laatste thuiswedstrijden in Sportcentrum

Gepubliceerd op 02-06-2023

Met het spelen van de laatste twee thuiswedstrijden in het seizoen 2022-2023 is meteen een eind gekomen aan het verblijf in Sportcentrum Drachten. In september keert Futsal Dragten terug naar sporthal De Drait.

Futsal Dragten 7 opende de woensdagavond met de wedstrijd tegen Nieuw Roden 2. Beide teams bevinden zich bovenin het rechterrijtje van de 3e klasse 13 en dus was er sprake van een prestigewedstrijd en het binnenhalen van de drie wedstrijdpunten. Daarin waren de gasten met name in de eerste helft effectiever. Met rustig opbouwend spel probeerden ze het Dragtster doelgebied te bereiken en ondanks vaak prima verdedigend werk van Dragten wist men in de eerste helft driemaal te scoren. In de 33e minuut viel ook de 0-4, waarna Dragten een vrije trap op de 6-meterlijn keihard in de linkerbovenhoek werd geschoten (1-4). In de slotfase wist Nieuw Roden nog tweemaal te scoren, waarmee de eindstand op 1-6 werd bepaald.

Voor Futsal Dragten 10 stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Zij ontvingen Futsal Heerenveen 7, dat nog aast op het kampioenschap in de 3e klasse 08. Daarvoor is men afhankelijk van Stanfries 1, dat met evenveel verliespunten (maar een veel beter doelsaldo) de eerste plaats inneemt. Heerenveen was naar Drachten gekomen om het doelsaldo ‘even’ flink op te vijzelen, maar kwam daarin bedrogen uit. Dragten gaf knap verweer en opende met 1-0 zelfs de score, vrij snel gevolgd door de 1-1. In de loop van de eerste helft leek men meer lucht te krijgen door een 1-3 tussenstand, maar vlak voor rust kwam de spanning weer volledig terug met de 2-3. Ook in de tweede helft bleef het spannend. Heerenveen speelde te gehaast om snel tot score te komen en Dragten profiteerde daarvan. Na de 2-4 en 3-4 kwam het zelfs tot 4-4. Het werd Heerenveen meer dan moeilijk gemaakt, maar mede door vermoeidheid moest Dragten in de laatste tien minuten toch capituleren. Met 4-7 kon Heerenveen alleen maar opgelucht ademhalen, omdat de vooraf verwachte monsterscore niet was gehaald. En dat was weer de verdienste van FD 10!

Op vrijdag passeerde Futsal Dragten 6 al vroeg in de avond de Groninger provinciegrens om aan te komen in sporthal De Holten in Marum. Met v.v. Westerkwartier 2 als thuisspelend team werd een lekkere pot voetbal op de mat gelegd, wat tot het einde toe spannend bleef. Beide teams waren dan ook behoorlijk aan elkaar gewaagd, dat zich vertaalde in 2-2 halverwege de wedstrijd. In de tweede helft kwam ook bij deze wedstrijd enige vermoeidheid om de hoek kijken. Toch bleven beide teams strijden voor de winst en uiteindelijk trok Westerkwartier net aan het langste eind: 5-4.

Futsal Dragten 8 hoefde niet ver te reizen. Sterker nog, met het reizen naar de SnijNoordhal bleef men zelfs binnen de dorpsgrenzen. Met opponent Drachtster Boys 2 stond een geduchte ploeg tegenover hen, dat vorige week kampioenskandidaat Stanfries 1 op een gelijkspel (4-4) had weten te houden. Ondanks alle goede bedoelingen was al vrij snel duidelijk, dat het een erg lastige avond zou worden. Drachtster Boys trok zelfverzekerd ten strijde en nam al redelijk snel de leiding in de wedstrijd. Dragten kon daar niet echt veel tegenover stellen en had de pech dat doelpogingen door de hechte verdediging konden worden opgevangen. Met 3-0 als ruststand werden de koppen bij elkaar gestoken om het tactische plan nog eens door te nemen. Dragten kon het tij echter niet keren en de Boys vergrootten de score. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen, toen bij het laatste fluitsignaal nog heel even naar het scorebord werd gekeken, waar de 8-2 eindstand stond te lezen.

De komende week is er alleen voor FD 8 een wedstrijd. Vanwege het niet beschikbaar zijn van de zaal wordt de thuiswedstrijd tegen Futsal Heerenveen 7 a.s. woensdag in Sportstad Heerenveen gespeeld.