Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Lastig Madjoe 3 maakt het Futsal Dragten 8 net niet lastig genoeg

Gepubliceerd op 07-12-2013

Vrijdag 6 december maakte een lastig Madjoe 3 het Futsal Dragten 8 net niet lastig genoeg. De Dragtsters wisten in de tweede helft het verschil te maken en stopten zo de drie punten in de tas.

Met de afwezigheid van Martin was het vertrouwde spel van twee teams wat lastiger te implementeren voor coach Sjonnie en assistent-coach Paul. Besloten werd de vaste koppels achterin wel te hanteren, maar voorin een roulatie-systeem te hanteren met Erwin, Bas en Niek. Eerstgenoemden mochten ook beginnen, en achterin startten Albert-Jelle en Jules. De wedstrijd begon wat afwachtend, waarbij geen van beide ploegen een overwicht wist te creëeren. Madjoe kwam niet verder dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten, en Futsal Dragten stelde daar eigenlijk nog minder tegenover. Toen Niek na een minuut of zeven het veld in kwam, had hij maar één minuut nodig om de wedstrijd open te breken. Met zijn vertrouwde rush mocht hij van achteren uit zo door de verdediging van Madjoe heen wandelen, en plantte de bal met een geplaatst schot achter de kansloze keeper; 1-0. Deze goal gaf Futsal Dragten 8 zelfvertrouwen, want Madjoe werd steeds meer de verdediging ingedrukt en kwam er nog maar sporadisch uit. Uit één van de vloeiende aanvallen wist Jules een geplaatst schot te produceren, die door de keeper half werd verwerkt. Bas was er als de kippen bij dit buitenkansje te verzilveren en tikte de bal simpel in het net, waardoor de 2-0 op het scorebord verscheen. Tegelijkertijd bleek dit doelpunt een keerpunt in de wedstrijd. In plaats van dat Futsal Dragten doorging met het goede spel, trad er vertwijfeling op en het vloeiende spel begon wat te haperen. Madjoe kwam terug in de wedstrijd en werd naarmate het rustsignaal zou klinken steeds gevaarlijker. Een goede combinatie van de Madjoe-aanvallers zorgde voor de aansluitingstreffer, en niet veel later mocht van Erwin de aanvoerder van Madjoe met zijn linkerpoot aanleggen vanaf een meter of 8, en prikte de bal koeltjes in de hoek. Ruststand; 2-2.

Coach Sjonnie gaf aan dat er grote delen van de eerste helft goed gevoetbald werd, maar dat twee onachtzaamheden voor de gelijke ruststand hadden gezorgd. "Blijf zo door voetballen, dan komen die kansen vanzelf weer".

In de tweede helft nam Futsal Dragten aanvankelijk weer het voortouw. Vloeiend combinatiespel in combinatie met messcherpe counters zorgden voor talrijke kansen, maar geen daarvan werden benut. Zo had Niek het vizier niet op scherp staan, schoot Bas op de paal en wist Erwin net niet te profiteren van een goed uitgespeelde counter. Uiteindelijk kwam de voorsprong er toch; Jules werd van achteren neergetrapt binnen het vijf-meter gebied, en de goed fluitende scheidsrechter meneer van der Heide wees resoluut naar de spreekwoordelijke stip. Aangezien van de aanwezigen in het veld op dat moment alleen Erwin wist hoe een pennel genomen moest worden, deed hij dat ook maar, en schoot hem onberispelijk in de linkerhoek tegen de dak van het doel aan; 3-2. Madjoe was echter nog niet verslagen; de lange ballen werden vaker gehanteerd. Als je dan nagaat dat de gemiddelde Madjoe-aanvaller een lengte van 3,65 meter bezit, was Madjoe in de lucht dan ook vaak de winnaar. Toch viel de gelijkmaker niet door de lucht. Van achteruit mocht een Madjoe verdediger opstomen, werd geen stroobreed in de weg gelegd, en prikte de 3-3 achter Roekenest. Toch ging de overwinning naar Futsal Dragten. Niek onderschepte de bal op eigen helft, stoomde op naar voren, en wist een lastig schot te produceren. De keeper van Madjoe liet, niet de eerste keer in de wedstrijd, de bal weer los, en opnieuw was Bas er als de kippen bij de winnende tegen de touwen te werken; 4-3! Madjoe werd in de laatste vijf minuten nog wel een aantal keer gevaarlijk, waaronder een bal op de lat, maar wist de gelijkmaker niet meer op het scorebord te brengen. Zo bleven de punten dus in Dragten.

De laatste wedstrijd van 2013 betreft ook een thuiswedstrijd; de topper tegen Potetos 6. Deze zal gespeeld worden op vrijdag 20 december. De teampagina van Futsal Dragten 8 is ook weer bijgewerkt met de doelpuntenmakers. Niek staat nu op 12 stuks, gevolgd door Martin met 7 en Erwin met 6. Bij de assists is niks veranderd ten opzichte van de vorige wedstrijd.