Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Leekster Eagles 2 wipt Futsal Dragten uit beker

Gepubliceerd op 11-01-2014

Na de kleine winterstop is deze week het zaalvoetbal weer opgestart. Voor Futsal Dragten 1 begon 2014 met een bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Leekster Eagles 2. Enigszins geflatteerd werd in Topsportcentrum Leek een 4-0 eindstand genoteerd.

Futsal Dragten was zeker niet de mindere van de gastheren. Leekster Eagles liet Dragten het spel maken door hen op hun eigen helft op te vangen. De stugge Leekster verdediging stond als een huis, maar toch lukte het een aantal keren om voor de keeper te verschijnen. Hierin was het geluk niet aan Dragtster zijde, mede door een uitstekend acterende Leekster keeper. Maar ook aan de andere kant van het veld maakte keeper Marnick Dam een aantal gevaarlijke kansen onschadelijk. In de 16e minuut stond plotseling de 1-0 op het scorebord. Een slordigheidje in de Dragtster verdediging gaf een Leekster aanvaller de gelegenheid de bal af te pakken en zo de score te openen. Na deze tegenvaller bleef Dragten de aanval zoeken, maar steeds stuitte men op de hechte defensie. De 1-0 ruststand was dan ook het logische gevolg.

In de 2e helft leek Futsal Dragten snel op gelijke hoogte te komen. Aaron Tahaparij mocht in de 27e minuut vanaf eigen helft op te stomen naar het vijandelijke doel, maar zijn schot spatte uiteen op de handen van de keeper. Had Futsal Dragten in het eerste bedrijf al het meeste balbezit, in de tweede helft was dit niet anders. Maar de Leekster sluitpost ontpopte zich tot man van de wedstrijd door alle doelpogingen onschadelijk te maken. In de 40e minuut kreeg Leekster Eagles via een snelle uitbraak gelegenheid de score te verdubbelen, maar Marnick Dam wist bij het afstandschot nog net zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen. Even later ontving Tim Hof geel en vrij snel wisten de Eagles deze man-meer situatie te benutten: 2-0. Futsal Dragten ging meer op de aanval spelen, waarbij achterin meer risico werd genomen. Keeper Marnick Dam ving halverwege de eigen helft de bal op om vervolgens de middellijn te passeren. Hier verslikte hij zich echter, waarna Leek eenvoudig de bal in het lege doel wist te schieten (45e min.). Dat in de slotseconde ook nog de 4-0 werd genoteerd na opnieuw een snelle counter deed niet meer ter zake.

Coach Erik Donker was na afloop zeker van zijn zaak: “We spelen een van onze betere wedstrijden, zeker qua spelopbouw, maar Leekster Eagles was effectiever door de kansen te benutten”. Futsal Dragten zal zich vanaf nu weer volledig richten op de competitie. Hierin staat voor volgende week de uitwedstrijd tegen Real Camaradas op het programma. In Zuidhorn zal rond 20.00 uur worden afgetrapt.