Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Lekker een potje voetballen in juni...

Gepubliceerd op 11-06-2022

Hoewel sommige teams al zijn uitgespeeld, blijven anderen ook in de maand juni nog hun wedstrijden spelen. Met op woensdag drie en vrijdag twee wedstrijden werd er weer volop gevoetbald.

Futsal Dragten 4 ontving woensdagavond ONR. De Rodenaren zijn dit seizoen een maatje te groot voor de rest van de teams in de 3e klasse 5 en met slechts één verloren wedstrijd -uitgerekend bij FD 5- stevent men af op het kampioenschap. Met een vierde plaats op de ranglijst doet FD het echter ook niet onverdienstelijk en dus zou het wel eens een mooie wedstrijd kunnen worden. ONR liet met name in de 1e helft zien, dat het kwaliteiten in de ploeg heeft. Men speelde de wedstrijd op een rustige manier en lieten zich niet gek maken. De 1-4 ruststand leek al een voorbode voor het definitieve kampioenschap, maar de rollen werden in het tweede bedrijf omgedraaid. Dragten zette alles op de aanval met als gevolg dat ONR enigszins zenuwachtig begon te worden. De 2-4 mocht nog wel, maar toen het even later ook 3-4 werd, was de spanning volledig terug. Met nog zo’n vijf minuten te gaan kwam Dragten zelfs op gelijke hoogte en leek er een stunt in de maak. Bij ONR keken de spelers elkaar bedenkelijk aan en gooiden het met meer aanvallend spel over een andere boeg. Futsal Dragten kon stand houden, totdat, met nog iets meer dan een minuut te gaan, alsnog de winnende treffer voor ONR viel: 4-5.

Futsal Dragten 6 kwam daarna het veld in voor hun wedstrijd tegen Roden 6. Dit team heeft enkele weken geleden al het kampioenschap kunnen vieren in de 4e klasse 13, maar de drang om de resterende wedstrijden te winnen blijft uiteraard. ‘Het zesde’ is met vier overwinningen op rij de laatste weken ook aardig bezig met een comeback en vindt zichzelf inmiddels terug in de grote middenmoot. Ondanks het goede spel aan Dragster zijde en uitstekend verdedigend werk, kwam Roden toch op voorsprong, maar niet lang daarna viel ook al de 1-1. Roden bedacht zich niet en nam daarna de leiding weer in handen, om daar nog een derde doelpunt aan toe te voegen. Bijna uit het niets zorgde de thuisploeg weer voor de aansluitingstreffer en stond halverwege de wedstrijd de 2-3 op het bord. In de tweede helft ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd en door pech in de afwerking, maar ook dankzij uitstekend keeperswerk aan beide zijden, werd voorkomen dat er veel gescoord werd. Roden bracht de marge weer op twee, waarna Dragten weer volop aanzette. De gasten waren er niet geheel gerust op, dat men met een driepunter naar huis zouden gaan en dat voorgevoel werd bewaarheid. Na de 3-4 viel amper een minuut voor tijd de gelijkmaker: 4-4.

Voor Futsal Dragten 1 stond de lastige uitwedstrijd in en tegen Hoogeveen op het programma. Toch werd het minder moeilijk dan vooraf gedacht. Dragten overrompelde de gastheren met flitsend spel en met als resultaat een 1-4 ruststand. In de tweede helft deed men het rustiger aan, hoewel men de controle over de wedstrijd niet verloor. Hoogeveen wilde wel, maar kon de wedstrijd niet naar hun hand zetten. Met de 2-6 eindstand was meer dan duidelijk wie als beste team de kleedkamer weer opzocht.

Precies 48 uur later stond Futsal Dragten 1 al weer binnen de lijnen, nu in Emmer Compascuum. Met DOSKO als gastheer wilden de Dragtsters het mooie resultaat van woensdag herhalen om het seizoen waardig af te sluiten. Ook de thuisploeg had die avond een wedstrijd gespeeld (4-3 winst tegen REUZ), dus de omstandigheden waren voor beide teams evenredig. Toch was DOSKO af en toe beter bij de les en met 2-0 halverwege de wedstrijd nam men al voorzichtig een voorschot op een overwinning. In de tweede helft kon Dragten het tij niet keren en trok men langzaam de conclusie dat een nieuwe overwinning er niet in zat. Met 5-2 als eindresultaat werd begonnen aan de lange terugreis.

Ondertussen was Futsal Dragten 9 in het Sportcentrum begonnen aan hun wedstrijd tegen de rode lantaarndrager in de 4e klasse 12, ONT/CHZ 5. Beide teams maakten er een gemoedelijke wedstrijd van, met over en weer redelijke kansen. Met de 3-0 ruststand was er niks aan de hand en leken de drie punten al bijna binnen. In de 39e minuut deed ONT/CHZ met hun eerste doelpunt iets terug, maar daarvoor had FD de stand al naar 6-0 getild. Met nog zo’n vijf minuten te gaan viel ook nog de 6-2. Het slotakkoord was weer voor Futsal Dragten, want in de slotseconden werd de eindstand op 7-2 bepaald.