Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Lekkere winst FD 1, FD 3 laat die liggen

Gepubliceerd op 09-03-2024

Van de vijf geplande wedstrijden op vrijdag kon slechts één Dragtster team na het laatste fluitsignaal tevreden terug kijken na vijftig minuten zweetdruppels verzamelen. Waarbij aangetekend, dat FD 4 plotseling een vrije avond had.

De voetbalvrijdag zou beginnen met de wedstrijd tussen Futsal Dragten 4 en Avanti 2, ware het niet, dat de KNVB donderdagmiddag meldde, dat het team uit Stiens met onmiddellijke ingang uit de competitie is gestapt. Dit houdt in, dat de resultaten van alle gespeelde wedstrijden tegen Avanti 2 zijn komen te vervallen. Onder andere voor FD 4 geldt dat zes competitiepunten als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Maar, nóg erger, de competitie bestaat nu nog maar uit zeven teams….

De zaal was dus nog leeg, toen Futsal Dragten 1 en Futsal Frisia uit Leeuwarden aan hun warming-up begonnen voor hun onderlinge wedstrijd. De voorbereiding was goed geweest en dat vertaalde zich in een levendige wedstrijd, waarbij over en weer kansen werden gecreëerd. Frisia hanteerde veelal de lange bal om zo snel mogelijk de voorhoedespelers te bereiken en daarmee had men al in de 6e minuut resultaat: 0-1. In het vervolg van de eerste helft had Dragten wel mogelijkheden voor de gelijkmaker, waaronder een hard schot op de paal in de 17e minuut, tot doelpunten leidde dit niet. Na de korte pauze kwam Dragten al snel op gelijke hoogte via een hard genomen vrije trap. Beide teams gingen daarna op zoek naar een (nieuwe) voorsprong en het tempo werd nog een versnelling hoger gezet. In de 42e minuut kwam FD via opnieuw een vrije trap op voorsprong, waarna Frisia, mede vanwege een gele kaart voor de Frisia-keeper, met een extra veldspeler de aanval zocht. De laatste minuten verliepen nogal hectisch door de dadendrang van de gasten. Daarbij claimde men vlak voor tijd de gelijkmaker, omdat de bal de doellijn zou zijn gepasseerd. Het doelpunt viel echter aan de andere kant van het veld, toen de bal in de slotseconden naar voren werd gewerkt, nog net bij de zijlijn opgepikt kon worden om die vervolgens in het lege doel te deponeren: 3-1. Daarmee was de overwinning een feit en stijgt Dragten hiermee naar een voorlopige 5e plaats.

Voor Futsal Dragten 2 werd het een teleurstellende avond. Men ontving Inter Maluku uit Assen en in deze derde onderlinge ontmoeting van dit seizoen kon het geen potten breken. De Assenaren hadden de wedstrijd onder controle en wisten mogelijk onheil de kop in te drukken door prima verdedigend werk. In de 2e minuut was met de 0-1 al een voorsprong genomen, om die stand zo’n tien minuten later te verdubbelen. Diverse Dragtster doelpogingen strandden in het zicht van de haven, oftewel dichtbij het Asser doel en met de 0-3 halverwege de tweede helft leek de wedstrijd beslist. Misschien tegen beter weten in, ging de keeper mee naar voren om de druk te verhogen en tijdens een van deze pogingen werd de bal door Inter Maluku onderschept, waarna deze in het lege doel kon worden gewerkt. De 1-4 in de 48e minuut was een doekje voor het bloeden.

Futsal Dragten 8 en Drachtster Boys 3 maakten er aan het eind van de avond een gezellig potje voetbal van. Beide teams deden niet voor elkaar onder en het duurde dan ook tot de 17e minuut voordat de Boys als eerste het net vonden en de 0-1 op het scorebord verscheen, wat meteen de ruststand bleek te worden. In de tweede helft werd Drachtster Boys iets sterker en dat leidde vervolgens tot twee doelpunten binnen twee minuten. Na de 1-3 in de 42e minuut werd de marge met 1-4 echter al snel weer hersteld. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het toch nog spannend. Na de 2-4 (48e min.) zorgde Dragten vanaf de zes meter-lijn voor 3-4 en kreeg het in de lange slotminuut zelfs nog een grote kans op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, waarna de gasten toch enigszins opgelucht de kleedkamer opzochten.

De enige uitwedstrijd van deze week was voor Futsal Dragten 3. Men stak de provinciegrens over om op bezoek te gaan bij Futsal Marum 1. Daar waar vooraf gehoopt -en misschien ook wel gerekend- werd op een driepunter, kon men na afloop alleen maar constateren, dat de uitslag als teleurstellend bestempeld kan worden. Dragten begon goed aan de wedstrijd en sloot de eerste helft af met een redelijk geruststellende 1-3 voorsprong. In de tweede helft kwam daar nog een Dragtster doelpunt bij, waarna bij Marum de mouwen werden opgestroopt. Na de 2-4 ging het publiek er vol achter staan en met hun aanmoedigingen werd de achterstand met 4-4 volledig teniet gedaan. Voor Dragten was dit het sein om de regie weer over te nemen. Marum ging te nadrukkelijk op zoek naar de eerste voorsprong van de avond en viel daarmee in het denkbeeldige mes. Met twee doelpunten dacht Dragten de winst alsnog naar zich toe te trekken, totdat het met 5-6 toch weer spannend werd. De laatste minuut duurde langer dan zestig seconden en dat was voor Dragten net iets te lang. Marum profiteerde hiervan en bepaalde de eindstand op 6-6.

De komende week gaat FD 1 al op woensdag op reis naar Coevorden en zullen vijf teams op vrijdagavond hun voetbalschoenen aantrekken.