Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Marco van der Heide tekent bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 20-06-2014

Terwijl in de hele wereld de blikken gericht zijn op het WK voetbal in Brazilie zit men bij Futsal Dragten niet stil. De voorbereidingen op het volgende seizoen zijn al weer in volle gang. De trainingen hiervoor zijn reeds weer opgestart en de eerste twee oefenwedstrijden zijn al weer gespeeld door Futsal Dragten 1

Voor komend seizoen is Marco van der Heide aan de selectie toegevoegd. Deze speler zal bij de meeste voetbalkenners een belletje doen rinkelen. Na eerst furore te hebben gemaakt in de hoogste regionen van het amateur veldvoetbal werd hij toegevoegd aan de selectie van sc Cambuur. Helaas sloeg het noodlot hier toe. Door een aanhoudende hoofdblessure is voor hem veldvoetbal op dit moment geen haalbare kaart meer. Hij hoopt dan ook in het zaalvoetbal hoge ogen te kunnen gaan gooien. Bij Futsal Dragten 1, het hoogst genoteerde zaalvoetbalteam van Friesland in het afgelopen seizoen, hoopt hij mee te kunnen strijden voor de prijzen in de topklasse.

Vanuit de eigen geledingen is de jonge talentvolle Sander Germeraad aan de selectie toegevoegd. Deze jonge speler heeft het afgelopen seizoen al een aantal wedstrijden met het eerste team mee gespeeld en is hierbij al een aantal malen trefzeker geweest. Daarnaast is Rachid Akdim terug van weggeweest. Na een jaar op het veld bij vv Drachten gaat hij zich nu volledig richten op het zaalvoetbal. En hij is hierin niet de enige, naast hem zullen nog eens 5 spelers hun veldvoetbal carrière afsluiten om zich zo volledig op het zaalvoetbal te richten.

Naast het hoge potentieel wat de selectie herbergt zijn ook voor komende seizoen de randvoorwaarden erg belangrijk. De selectie zal aanmerkelijk meer gaan trainen om zo nog beter op elkaar ingespeeld te raken en zo het tactische plan van coach Erik Donker in de wedstrijden uit te kunnen voeren. Tijdens deze trainingen zullen ook de jonge talenten die in de club rondlopen mee gaan trainen om zo ook hen alvast aan het hoge niveau te kunnen laten wennen. Dit in combinatie met het doorlopen van het contract van hoofdsponsor chinees restaurant Azië uit Drachten, en het verlengen van het contract met co-sponsor Tavdazorg uit Drachten moet leiden tot een mooi seizoen voor Futsal Dragten.