Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Matige resultaten bij hervatting wedstrijden

Gepubliceerd op 14-01-2023

Met in totaal zes wedstrijden op woensdag- en vrijdagavond zijn we begonnen aan de tweede helft van de competitie. Daarbij kwamen twee FD-teams in actie in het kader van het KNVB-bekertoernooi.

Futsal Dragten 10 was in het nieuwe jaar als eerste aan de beurt voor hun wedstrijd tegen Futsal Heerenveen 7. Dit team speelde nog maar twee wedstrijden, omdat men later is ingestroomd in de 3e klasse 08. Die werden wel beide gewonnen, waardoor FD al bij voorbaat gewaarschuwd was voor mogelijke onderschatting. Heerenveen liet ook in deze wedstrijd zien, dat men zeer geconcentreerd kan spelen en na de eerste helft keek Dragten tegen een 2-5 achterstand aan. In de tweede helft wist men het tij enigszins te keren, maar een stunt zat er helaas niet in. Met nog twee doelpunten voor beide teams bleef de marge gelijk en stapten ‘de Feansters’ met 4-7 lachend van het veld.

Futsal Dragten 7 heeft de prima verlopen decembermaand een vervolg gegeven door ook na het kerstreces hun wedstrijd in winst om te zetten. ‘Op bezoek’ bij de clubgenoten van Futsal Dragten 6 werd tijdens deze broederstrijd duidelijk wie de bovenliggende partij was en met 0-2 nam men halverwege de wedstrijd al een voorschot op de mogelijke driepunter. Ondanks verwoede pogingen lukte het FD 6 ook niet om in het tweede bedrijf tot score te komen, wat FD 7 nog wel driemaal lukte. Deze 0-5 eindstand werd na afloop in de kantine nog even gebroederlijk nabesproken.

Futsal Dragten 4 was deze woensdagavond aanwezig op het OFK in Franeker, waar men de rood-zwarte clubkleuren verdedigde. Een verslag hiervan is elders op deze site te vinden.

De vrijdagavond was gevuld met drie competitie- en twee bekerwedstrijden. Als eerste ging Futsal Dragten 4 op bezoek bij Futsal Frisia 3 uit Leeuwarden. Dit zou bij voorbaat een lastige wedstrijd worden, vanwege het ontbreken van enkele spelers. De huidige koploper in de 2e klasse 6 verloor tot nu toe nog geen wedstrijd (eenmaal gelijk) en liet in deze wedstrijd zien, dat men op dit moment de terechte koploper is. Ondanks uitstekend verweer van de Dragtsters bleek Frisia ook nu de bovenliggende partij te zijn. De uiteindelijke 4-2 nederlaag betekende het einde van het bekertoernooi.

Futsal Dragten 1 ontving Leekster Eagles 2 voor de competitiewedstrijd, die in november was uitgesteld. Destijds was een tekort aan spelers reden om niet te kunnen spelen en ook nu was men niet voltallig. Met ondersteuning van een paar spelers, die normaal in ‘het eerste’ uitkomen, kon de wedstrijd nu wel doorgaan. Het werd een levendige wedstrijd, met veel kansen over en weer. De 0-2 ruststand was niet onoverkomelijk en overleg in de rust zou een verandering in het spelbeeld opleveren. Dragten ging meer op de aanval spelen en het was vaak aan de Leekster goalie te danken, dat de stand niet snel gelijkgetrokken werd. De 1-2 viel wel in de 30e minuut en ondanks verwoede pogingen, bleek de keeper steeds een sta-in-de-weg. Qua kansen had FD minimaal een gelijkspel verdiend. Sterker nog, op basis van het vertoonde spel in de tweede helft zou een (nipte) overwinning niet onverdiend zijn geweest.

Tegelijkertijd was Futsal Dragten 2 te gast bij Futsal Winsum 2. De huidige nummer 2 in de Hoofdklasse had het bij vlagen lastig tegen de Dragtsters, die terug te vinden zijn op de 8e plaats. Met 2-1 als ruststand kon het nog alle kanten op, in de tweede helft nam men wat meer afstand door de marge te verhogen. Met de uiteindelijke 5-2 eindstand werden de kleedkamers opgezocht en reisde FD puntloos terug naar het Friese land.

De laatste wedstrijd van de avond was voor derdeklasser Futsal Dragten 8, dat het in de 2e klasse uitkomende GAVC 1 ontving voor de bekerwedstrijd. In de eerste helft ging het spel nog wel gelijk op, waarin de gasten tweemaal het net wisten te vinden. In de tweede helft kon Dragten eerst de schade nog wel beperkt houden, maar in de laatste vijf minuten ging het ineens heel snel. Vermoeidheid was daar debet aan en de uiteindelijke 0-9 eindstand is dan ook enigszins geflatteerd te noemen.

Al met al was het op basis van de uitslagen een teleurstellende week. Met in de komende week vier thuiswedstrijden gaat Futsal Dragten voor de herkansing en kunnen hopelijk meerdere wedstrijden in winst worden omgezet.