Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Matige resultaten in rustige week

Gepubliceerd op 07-10-2023

Een gedeeld competitie- en bekerprogramma zou deze week in totaal vier wedstrijden opleveren. Daarvan werd in het begin van de week meteen al eentje gecanceld, de wedstrijden op vrijdag gingen wel door.

Voor Futsal Dragten 4 stond na de spectaculair verlopen wedstrijd van vorige week (10-9 winst) op maandag alweer de volgende wedstrijd op het programma. Men had zich enkele weken geleden geplaatst voor de 2e bekerronde en Golden Oldies1 was de volgende opponent. De reis naar De Westereen werd echter niet gemaakt, vanwege een tekort aan spelers bij de gastheren. FD 4 is hierdoor automatisch geplaatst voor de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi.

Ook voor Futsal Dragten 7 stond een bekerwedstrijd op het programma. In de eigen sporthal De Drait ontving het de plaatsgenoten van ONT/CHZ 5. In tegenstelling tot andere wedstrijden die soms gespeeld werden, viel er in de eerste helft weinig te beleven. Er waren wel kansjes, maar beide teams -en vooral Dragten- waren te slordig bij het opzetten van een goed georganiseerde aanval. Een bijna logische 0-0 was het gevolg. In de tweede helft kwam er meer leven in de brouwerij, oftewel het tempo in de wedstrijd ging omhoog. Er kwamen meer kansen en het was ONT/CHZ dat in de 34e minuut als eerste het scorebord liet beroeren. De ban leek gebroken, want tussen minuut 40 en 43 vielen er zowaar drie goals te noteren, met een 2-2 tussenstand als gevolg. Enkele minuten voor tijd viel een afstandsschot pardoes achter de Dragtster keeper en de gasten namen daarmee, naar later bleek, een voorschot op de overwinning. Dat de 2-3 daarna nog gevolgd werd nóg twee goals kwam alleen maar, omdat bij Dragten de keeper als extra aanvaller gepositioneerd stond en het doel verlaten was.

Futsal Dragten 2 was afgereisd naar Groningen voor de competitiewedstrijd tegen Exstudiantes. Het team, dat precies een maand geleden FD 3 had verslagen in het bekertoernooi, kreeg het niet cadeau van de Dragtsters. De openingstreffer kwam op naam van de gasten, die in de eerste helft de touwtjes stevig in handen hadden en de marge met 1-3 lang kon vasthouden. Vlak voor rust kwam Exstudiantes dichterbij en dat beloofde met de tweede helft nog voor de boeg een voortzetting van de spanning. Daarin had Dragten echter een fase waarin men het ‘even helemaal kwijt’ was. De 3-3 vlak na de hervatting werd gevolgd door enkele onvoorziene momenten, waarin de Groningers binnen een tijdsbestek van vijf minuten maar liefst viermaal wisten te scoren. Dragten kwam nog terug tot 7-6 en om alsnog een puntje uit het vuur te sleper, werd de keeper vervangen door een extra veldspeler. Na Dragtster balverlies vlak voor het vijandelijke doel viel met de 8-6 het doek. Niet lang daarna werd de wedstrijd door de prima leidende scheidsrechter beëindigd.

Ook voor Futsal Dragten 1 stond een uitwedstrijd op het programma. V.V. Westerkwartier 1 was in Sportcentrum Leek de gastheer en had het ook lastig tegen de dadendrang van de gasten. Dragten nam in de 8e minuut met 0-1 de voorsprong en drie minuten later stond ook al de 0-2 op het bord. Daarna kwam Westerkwartier meer in de wedstrijd en dat zorgde voor rust nog voor de aansluitingstreffer. Halverwege de tweede helft viel ook de gelijkmaker, echter vrijwel direct gevolgd door een nieuwe voorsprong voor de Friezen. Ook die achterstand kon de thuisploeg weer ongedaan maken, mede geholpen door een Dragtster ‘man-minder’-moment. Beide teams gingen daarna vol voor de winst en het toch al hoge tempo schakelde naar de naast hogere snelheid. Een prima uitgevoerde aanval leverde opnieuw een Fries doelpunt op, maar ook deze werd met een gelijkmaker beantwoord. Beide teams hielden zich daarna goed in evenwicht en de keepers konden in het restant van de wedstrijd hun doel schoonhouden. Men kon het snel met elkaar eens worden, dat deze 4-4 eindstand een goede afspiegeling was van de wedstrijd.

In de komende week komen maar liefst zes teams binnen de lijnen, waarbij FD 5 zal proberen om de 3e bekerronde te bereiken.