Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Matige week voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 16-10-2021

Matige week voor Futsal Dragten

Zeven teams, zes wedstrijden, twee overwinningen. Futsal Dragten heeft een wat mindere week achter de rug als we naar de resultaten kijken. Een overzicht.

Met een uitwedstrijd bij Leeuwarder Zwaluwen 1 begon Futsal Dragten 2 op woensdagavond de nieuwe voetbalweek en de mannen kwamen met een big smile aan het eind van de avond terug in Drachten. Daar waar de hoofdstedelingen vorige week met veel kunst- en vliegwerk tegen FD 3 een punt uit het vuur wisten te slepen, moest men nu via een 1-1 ruststand de volledig beschikbare punten meegeven aan de Dragtsters: 3-4.

Deze driepunter zou een inspiratie kunnen zijn voor de teams die op de vrijdagavond binnen de lijnen kwamen. Helaas kon niet iedereen daaraan voldoen. Logischerwijs zou een van beide FD-teams die om 20.00 uur tegenover elkaar stonden, punten gaan verliezen. Of misschien wel allebei. Futsal Dragten 9 ‘ontving’ namelijk FD 7 en na een redelijk gelijk opgaande periode, die tot ver in de tweede helft duurde, trokken uiteindelijk ‘de gasten’ aan het langste eind door met 4-7 te winnen.

Vóór deze broederstrijd had Futsal Dragten 6 al de nodige zweetdruppels op de speelvloer achter gelaten. Met maar liefst vier afwezigen begon men gehavend aan de wedstrijd tegen Zevenhuizen 3 en na tweemaal een achterstand goed gemaakt te hebben, kon aan het eind van de wedstrijd net niet de winnende gescoord worden: 2-2.

Even na 21.00 uur was het de beurt aan FD 1. Ook hier viel op dat een aantal vaste krachten afwezig was om de strijd aan te binden tegen WMC 1 uit Winschoten. Dit jonge, frisse team bleek een maatje te groot voor het thuisteam. Ondanks verwoede pogingen lukte het niet om de bal voorbij de hechte verdediging en keeper te krijgen, waar WMC aan de andere kant van het veld wel driemaal het net wist te vinden.

Aan het eind van de avond mochten de mannen van Futsal Dragten 10 hun kwaliteiten laten zien in hun wedstrijd tegen ONR 2. Na een overrompelende 1-4 tussenstand stond het bij rust alweer 3-4 en was de spanning weer volledig terug. En helemaal, toen vlak na de hervatting ook de 4-4 viel. Verder liet ONR het echter niet komen en liep in het restant van de wedstrijd langzaam uit naar de uiteindelijke 4-7 eindstand.

Ondertussen waren ook de mannen van FD 5 teruggekeerd van hun wedstrijd bij Roden 2. Jammer genoeg kon daar niet gestunt worden en ondanks alle goede bedoelingen zag men na het laatste fluitsignaal de cijfers 4-1 op het scorebord staan.

Al met al was dit voor Futsal Dragten een minder florissante week qua wedstrijdpunten. Misschien dat er komende week een herstel te zien is, als opnieuw zes wedstrijden gepland staan. Op woensdag is het eerst de beurt aan FD 4 (bij Drs. Vijfje 24), waarna op vrijdag de overige wedstrijden staan gepland. Opnieuw staat er een onderlinge strijd op het programma, als FD 8 en FD 10 de degens zullen kruisen en reist Futsal Dragten 1 naar Leek voor hun wedstrijd tegen vv Westerkwartier.

Het volledige programma is hier te lezen.