Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Meegesmokkelde spinazie in De Drait?

Gepubliceerd op 21-10-2023

Voor de meeste spelers, die deze week in actie kwamen, was het een teleurstellende week. Van de vijf te spelen wedstrijden, werd er slechts één in winst omgezet.

Futsal Dragten 3 startte de voetbalweek op woensdag met de uitwedstrijd bij FVC 2 uit Leeuwarden. De nog foutloze hoofdstadbewoners kregen een goed georganiseerde tegenstander tegenover zich, dat gedurende de hele wedstrijd goed partij gaf. Dragten beantwoordde de eerste treffer meteen met de 1-1. FVC was van plan om na de 2-1 afstand te nemen, maar slaagde daar niet in. FD trok de stand opnieuw gelijk en ook een derde voorsprong kon teniet worden gedaan. Met deze 3-3 werd er gerust. De tweede helft gaf eenzelfde beeld. FVC wilde na de 4-3 niet opnieuw in de val lopen en koesterde de voorsprong. Verwoede Dragtster pogingen in de laatste minuten om nog minimaal een punt mee naar huis te nemen slaagden niet en FVC wist vlak voor het laatste rustsignaal via een counter hun bevrijdende 5-3 te scoren.

Voor Futsal Dragten 4 stond vrijdagavond de thuiswedstrijd op het programma tegen Roden 1. Dit werd een wedstrijd met twee volledig verschillende gezichten. In de eerste helft leek er niks aan de hand, want al binnen negen minuten stond een geruststellende 3-0 op het bord en de 3-1 van Roden in de 19e minuut werd snel daarna beantwoord met de vierde Dragtster treffer. Alsof Popeye een blik spinazie opentrok, zo kwam Roden ineens terug in de wedstrijd. Nog voor rust wist men de achterstand terug te brengen naar 4-3 en in de tweede helft ging het voor Dragten he-le-maal mis. De spinazie deed zijn werk en Dragten had het nakijken. Ineens lukte niets meer en Roden ging er in de score vandoor en liep uit naar 4-8. Dat Dragten de gelegenheid kreeg om de eindstand nog op 5-8 te bepalen, was inmiddels een bijzaak.

Het nog puntloze Tunas 1 uit Hoogeveen stond daarna klaar om het op te nemen tegen Futsal Dragten 2. De Dragtsters wilden het nipte verlies van vorige week bij WMC 2 laten vergeten en begon enthousiast aan de wedstrijd. Het was echter Tunas, dat in de 7e minuut de leiding nam. Dat leek een vergissing te zijn, want nog binnen de minuut was deze achterstand weer tenietgedaan. Beide teams hielden elkaar ondanks meerdere kansen in evenwicht, totdat Dragten aan het eind van de eerste helft twee keer toesloeg: 3-1. Ook na de pauze waren er mogelijkheden om de score te doen veranderen en dat deed Dragten in de 33e minuut. Toen enkele minuten later ook de 5-1 viel, was vrijwel zeker dat de drie punten in de Drait zouden blijven. Tunas wist met twee doelpunten de achterstand nog wel wat draaglijker te maken, maar duidelijk was dat de punten niet mee naar Hoogeveen zouden gaan. Met deze 5-3 werd de wedstrijd afgesloten.

De derde thuiswedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 8. Zij ontvingen de plaatsgenoten van ONT/CHZ 6. Er zouden misschien kansen kunnen liggen voor Dragten, omdat de gasten hun twee tot nu toe gespeelde wedstrijden hadden verloren. Dat liep echter anders. ONT/CHZ kwam al snel op 0-1 en in de 19e minuut viel zelfs de 0-2. Vrijwel vanaf de nieuwe aftrap wist Dragten tegen te scoren, waarmee deze 1-2 ook als ruststand werd genoteerd. Dragten werd sterker, maar bleef ook slordig in de afwerking. Daarbij hielp de paal ook niet echt mee, totdat in de 43e minuut de -terechte- 2-2 viel. Met een man minder in het veld probeerde Dragten de twee minuten tijdstraf te overleven en juist toen wist ONT/CHZ weer op voorsprong te komen. In de slotminuten probeerde Dragten alsnog de gelijkmaker te bewerkstelligen door alles op de aanval te gooien. Met een snelle uitbraak was het daardoor makkelijk om de driepunten definitief voor zich op te eisen. De Dragtster keeper had zijn doel verlaten en de bal werd tussen de palen gewerkt: 2-4.

De enige uitwedstrijd op de vrijdagavond was voor Futsal Dragten 5. Zij gingen de Fries-Groninger provinciegrens over en werden in sporthal De Holten ontvangen door Futsal Marum 2. Het lukte hen om de Dragtsters in de eerste helft te overrompelen en met een 4-1 voorsprong halverwege de wedstrijd tot overleg te dwingen. Dat had in de tweede helft wel succes, hoewel de achterstand niet rechtgezet kon worden. Dragten kwam nog terug tot 5-3, maar daar bleef het helaas bij.

In de komende week geldt alleen de vrijdag als wedstrijddag. Dan worden er ‘slechts’ drie thuiswedstrijden gespeeld, waarbij o.a. van de twee andere plaatselijke verenigingen een team te gast zal zijn in De Drait.