Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Moeilijke week voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 10-09-2022

Na de bekerwedstrijden van vorige week is dan nu ook de competitie officieel van start gegaan. Voor Futsal Dragten betekende het dat zes teams in actie kwamen om de eerste punten te veroveren. Futsal Dragten 6 kwam zelfs tweemaal ten tonele. Helaas bleef de teller steken op twee.

Futsal Dragten 2 speelt dit seizoen in de nieuw gevormde Hoofdklasse H tegen veelal teams, die men nog niet eerder is tegengekomen. Het betekent ook veel reizen en voor de eerste competitiewedstrijd moest op maandagavond meteen al de hele N381 worden afgereden om te spelen tegen Sporting Emmen. In sporthal Emmerhout was het de eerste minuten vanzelfsprekend behoorlijk aftasten, maar al gauw werd dat omgezet in een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Met de 2-2 ruststand werd dat goed vertaald en ook in de tweede helft duurde het tot en met het laatste fluitsignaal voordat duidelijk was of er een winnaar aan te wijzen zou zijn. Dat was echter niet het geval. Met eenzelfde score als in de eerste vijfentwintig minuten - en dus een 4-4 eindstand - werden de punten gedeeld. FD was hier het meest content mee, gezien de afwezigheid van een aantal vaste basisspelers.

De woensdagavond verliep niet zoals die vooraf was bedacht. Als eerste kwam Futsal Dragten 6 in actie tegen Roden 7. Ondanks mogelijkheden aan Dragtster zijde was het Roden dat op voorsprong kwam en daarna de score wist te verdubbelen. Enkele minuten voor de pauze verkleinde Dragten de achterstand tot 1-2. Na de hervatting werd de marge via een penalty weer op twee gezet. Met nog zo’n vijf minuten te gaan kwam de spanning weer volledig terug (2-3) en werd er alles aan gedaan om toch minimaal een gelijkspel te behalen. Dat liet Roden echter niet gebeuren door met een doelpunt de eindstand op 2-4 vast te laten leggen.

Voor Futsal Dragten 8 was het zaak om de goede (beker)wedstrijd van de vorige week een vervolg te geven met een thuiswedstrijd tegen vv Stânfries 1. Helaas kwam men hierin enigszins te kort door het goede combinatiespel van de gasten. Toch speelde Dragten niet onverdienstelijk en was het ongelukkig in het vinden van een teamgenoot. Stânfries liep in de eerste helft uit naar een voor Dragten ongemakkelijke 1-6 ruststand. In de tweede helft speelde FD meer behouden en kwam men beter in het spel. Toch kon men een nederlaag niet voorkomen en werd er bij 3-8 afgefloten.

De vrijdagavond was gevuld met vier wedstrijden. Futsal Dragten 6 kwam opnieuw tussen de lijnen, nu met een uitwedstrijd in en tegen Peize. Het was aan het eerste team om als gastheer op te treden, later dit seizoen zal men ook het 2e nog tegenkomen voor een tweestrijd. Een herinnering aan deze wedstrijd beleeft men zeker niet graag, want bij rust stond er een 7-1 tussenstand op het scorebord. Ook in de tweede helft lukte het niet om het tij te keren en met een duidelijke 13-3 nederlaag keerde men terug naar Drachten.

Futsal Dragten 1 was ondertussen aangekomen in het Drentse Borger. In een evenwichtige wedstrijd tegen de plaatselijke trots was het behoorlijk aftasten. Gescoord werd er wel door beide teams en dat was ook in evenwicht. Met 2-2 als einduitslag werden na het laatste fluitsignaal de handen geschud.

Bij de twee thuiswedstrijden kwam als eerste Futsal Dragten 5 de zaal in. Met Real Camaradas 3 uit Zuidhorn had men een aantrekkelijke opponent, die meteen op zoek ging naar het vijandelijke doel. Het duurde even, maar de gasten namen in de eerste helft een 0-2 voorsprong, wat vlak voor rust door FD beantwoord werd met de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf wist Dragten de stand gelijk te trekken naar 2-2, waarna Camaradas weer het voortouw nam en de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe trok. Uiteindelijk moest FD 5 een 4-8 nederlaag accepteren.

Net als FD 2 maakte ook Futsal Dragten 3 kennis met de nieuw samengestelde Hoofdklasse en dus totaal onbekende tegenstanders. Met Futsal Emmeloord 2 als eerste tegenstander begon men voortvarend door al binnen 30 seconden te scoren, maar dat werd al redelijk snel beantwoord met de gelijkmaker. Daarna werd Dragten in een hoog speltempo teruggedrongen tot ver op de eigen helft en met sublieme acties wist Emmeloord vervolgens makkelijk het net te vinden. Binnen enkele minuten stond er 1-4 op het scorebord en bij de 2-7 ruststand werden de koppen bij elkaar gestoken.Net als vorige week in de bekerwedstrijd hervond Dragten zich na de hervatting en maakte het gebruik van onzorgvuldigheden bij de gasten. Langzaam kwam men qua score dichterbij een stunt en bij 7-8 en nog zo’n tien minuten op de klok, leek Emmeloord te zwichten. Na twee snelle tegendoelpunten knakte er echter iets bij het thuisteam en liepen de polderbewoners toch nog uit naar een onoverkomelijke 7-13.

Al met al was het een matige week voor Futsal Dragten. Bij de acht wedstrijden in de komende week, verdeeld over de maandag (1), woensdag (2) en vrijdag (5), zal men revanche willen nemen en hopelijk met een vracht aan wedstrijdpunten huiswaarts keren.