Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Moeizame bekerwinst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 24-09-2013

In sporthal De Boekhorst in Oosterwolde werd maandagavond de eerste wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi gespeeld. Eersteklasser De Griffioen 3 was gastheer voor Futsal Dragten 1. Met enige moeite wist Dragten de winst naar zich toe te trekken: 3-4.

Futsal Dragten begon de wedstrijd in een rustig tempo, afwachtend hoe De Griffioen zich in de wedstrijd wilde spelen. Maar al snel werd de aanval gezocht en een vrije trap van Blend Barzinghi in de 3e minuut eindigde op de lat. Ook Marco Braaksma en Arnoud Donker wisten het net niet te vinden. Na een goed opgezette aanval ging de bal net langs de paal. In de 16e minuut schoot Arnoud Donker van afstand keihard langs twee verdedigers en ook de verraste keeper stond aan de grond genageld: 0-1. Vier minuten later tilde Donker de score naar 0-2 door opnieuw een vrije trap knap door de opgestelde muur te schieten. Een knappe passeerbeweging van Aaron Tahaparij had een beter lot verdiend. Door twee man op het verkeerde been te zetten kreeg hij de kans te scoren, maar ook hier ging het schot langs de verkeerde kant van de paal. In de 24e minuut kwam De Griffioen terug. Knap wegdraaiend van zijn tegenstander, werd de bal voorbij keeper Marnick Dam geschoten. Maar lang kon dit doelpunt niet gevierd worden, want meteen vanaf de aftrap werd door Futsal Dragten de aanval gezocht. Wiepie Zandberg stuurde Alexandro Namgalauri op rechts weg en met Marco Braaksma als bliksemafleider haalde hij knap uit: 1-3.

In de tweede helft werd Futsal Dragten slordiger. Binnen twee minuten werd nog wel tweemaal het houtwerk getest, maar daarna ging het tempo omlaag en kreeg De Griffioen meer balbezit. Toen in de 34e minuut de stand 2-3 werd na een goed uitgevoerde counter, gingen de gastheren er weer in geloven en werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. Futsal Dragten speelde slordig en dat zag ook De Griffioen. En in de 44e minuut kwam die gelijkmaker. De bal werd breed gelegd, waarna een collega-speler vanaf 15 meter keihard kon uithalen: 3-3. Blend Barzinghi werd in de 47e minuut licht aangetikt, waardoor Futsal Dragten een vrije trap kreeg. Ondanks dat alle spelers, samen met de keeper, in de doelmond stond, wist Arnoud Donker de bal in het doel te werken. In de laatste minuten drong De Griffioen nog wel aan, maar Dragten wist een nieuwe gelijkmaker te voorkomen en daardoor bleef de stand 3-4.

Komende vrijdag is het eerste team van Futsal Dragten vrij aangezien de bekerwedstrijd al op maandag werd afgewerkt. De eerstvolgende wedstrijd is daarom op 4 oktober tegen WMC in Winschoten.