Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Moeizame winst FD8 tegen Drachtster Boys 8

Gepubliceerd op 27-02-2015

Op papier leek het een makkelijke avond te worden; de uitwedstrijd tegen de nummer laatst Drachtster Boys 8. Maar wedstrijden worden niet gewonnen op papier, de bal is rond, en je moet er gewoon één meer maken dan de tegenstander. Dat bleek dus nog een hele opgave. De sfeer voor de wedstrijd was in ieder geval opperbest, ondanks de waslijst aan afwezigen. Beide coaches Paul en Sjonnie zochten het grote geluk in Las Vegas, en Teppy mocht ook met zijn vader mee een gokje wagen in het casino. Maar ook Martin was niet aanwezig; hij zit door de week nog steeds in de Randstad en moest deze wedstrijd dus passeren. De selectie die overbleef was het er wel over eens dat met twee wissels de bank voldoende was gevuld, dus werden er geen versterkingen toegevoegd.

Futsal Dragten schoot uit de startblokken; Niek had twee wedstrijden gemist, maar bleek nog steeds over prima balgevoel te beschikken. Met een goede actie en een punter in de verre hoek stond er binnen de minuut al 0-1 op het scorebord. En niet veel later wist Bram op aangeven van Niek met een uitstekende kopbal de 0-2 te maken. Zo leek het een makkelijk avondje te gaan worden in het Sportcentrum Drachten. Toch stokte de machine enigszins na de 0-2. Drachtster Boys leek wakker geschud en gooide tomeloze energie in de wedstrijd, waar Futsal Dragten enigszins gemakzuchtig overkwam. Dit resulteerde na zo'n tien minuten in de eerste helft in de eerste kans van Drachtster Boys, en ook meteen een goal. Vanuit de zijkant werd een voorzet gegeven, er was een spits uit de rug van Bas weggelopen en kon zo makkelijk bij de tweede paal de 1-2 binnen tikken. Lang kon Drachtster Boys niet genieten van de voorsprong, want Bram bleek zijn rol als gelegenheidsspits uitstekend in te kunnen vullen; op aangeven van Jules maakte hij de 1-3. Na wat kansen over en weer bleek dit uiteindelijk ook de ruststand.

De tweede helft was van een ander niveau dan die van de eerste. Futsal Dragten had geen antwoord op de inzet en soms fysiek spel van Drachtster Boys, en kreeg het langzamerhand steeds moeilijker. Daarnaast kreeg vooral Niek de kans om de voorsprong aan Dragtster zijde uit te breiden, maar hij had het vizier niet zo scherp staan als in de eerste helft, en schoot vaak naast. Bij de schoten die wel tussen de palen belandden, stond de uitstekend acterende keeper van Drachtster Boys wel in de weg. Toch kreeg Drachtster Boys opnieuw de aansluitingstreffer op het bord, echter was de manier waarop wel discutabel; er werd gewisseld door de 'Boys', alleen de speler die in het veld kwam smokkelde zo'n tien meter mee naar voren, zodat hij helemaal uit het zicht van de Dragtster verdediging kon aansluiten bij de tweede paal. Toen het gevaar onderkend werd, was het al te laat en was de 2-3 binnen getikt. De laatste vijf minuten leverde nog veel strijd op, met aan beide zijden nog grote kansen. Een iets te enthousiaste actie van een Drachtster Boys speler leverde nog een flinke overtreding op, door Niek van achteren neer te sliden. Dit had geen noemenswaardige gevolgen voor de wedstrijd, maar het lijkt er op dat Futsal Dragten 8 hierdoor haar topscorer wel enige tijd moet missen. Eindstand; 2-3.

Niek loopt door zijn doelpuntje weer uit op de topscorerslijst, en Bram is dit jaar al goed bezig met een behoorlijke inhaalslag. Verder verandert er niet zo veel in de klassementen. Zie de teampagina van Futsal Dragten 8 voor alle details.