Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Monsterscore voor Futsal Dragten 4

Gepubliceerd op 11-03-2014

Op papier leek het een zware avond te worden. Tegenstander Opende 1 was met de vierde plaats op de ranglijst zelfs hoger gepositioneerd dan Futsal Dragten 4. Futsal Dragten 4 mistte ook nog eens Jasper van Dijk door stage op een bounty-eiland en Leslie Fukur die een avondje op “vrouwenjacht” belangrijker achtte dan een wedstrijd met z'n teammaten (met succes overigens.) En dan was er verder nog de uitslag van de uitwedstrijd, een 11-3 overwinning voor Opende 1. Dit wel met de kleine kanttekening dat Futsal Dragten 4 toen verre van compleet was, maar toch....

Uiteindelijk bleek niets minder waar. Vanuit een gesloten organisatie zette Futsal Dragten 4 de lijnen uit op het veld. Opende 1 mocht proberen te voetballen, maar effect had dit niet. Verdedigend stond het goed, openingen waren er zelden. Dit in tegenstelling tot de verdediging van de gasten. Met snelle aanvallen werd door Futsal Dragten 4 geregeld een opening gevonden. Met als gevolg vijf doelpunten voor rust. Daar waar het vroeger nog wel eens een probleem was om de laatste minuten voor rust door te komen zonder kleerscheuren werd nu de 1-5 tussenstand prima naar het rustmoment toe getrokken.

De tweede helft gaf geen ander beeld. De gasten uit Opende probeerden nog steeds tevergeefs de aansluiting te vinden. Men kwam ook wel tot een schot of een doorbraak maar steeds stond of een verdediger of de keeper op hun weg. En via messcherpe counters kwam Futsal Dragten 4 er keer op keer gevaarlijk uit. De uiteindelijke 13-1 eindstand was duidelijk. Een monsterscore, na een wedstrijd waar goed vanuit het systeem werd gespeeld. Doelpuntmakers deze avond waren: Sander Germeraad 4x, Mark Kooistra 4x, Klaas Bakker 3x, Marco Braaksma 1x en Jelmer de Boer 1x. Komende woensdag speelt Futsal Dragten 4 de uitwedstrijd tegen Futsal Heerenveen 3. Op papier weer een lastige tegenstander. Dus alle zeilen zullen weer worden bijgezet om ook hier weer drie punten te kunnen bijschrijven.