Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Mooie voetbalweek eindigt met bekerwedstrijd

Gepubliceerd op 24-02-2023

Alle ingrediënten van wat zaalvoetbal zo mooi maakt, werden deze week bij elkaar gevoegd voor een nieuwe voetbalmaaltijd. Met een broederstrijd, een plaatselijke derby en als toetje een bekerwedstrijd werd er weer volop gestreden.

Futsal Dragten 4 mocht op maandagavond de voetbalweek aftrappen met de eerste van twee uitwedstrijden bij Avanti 3 uit Stiens. Dit team, dat op het laatste moment aan de competitie werd toegevoegd, staat echter puntloos onderaan in de 1e klasse 4. Voor Dragten was er dus maar één opdracht: net als de vorige tegenstanders zorgen voor een driepunter. Dit ging echter in eerste instantie niet gemakkelijk. Men was met name in de eerste helft zoekende naar de goede combinaties en zuiverheid om de vele kansen af te maken. Daartegenover stond dat Avanti af en toe gevaarlijk ten aanval trok. De redelijk eenvoudige 1-3 voorsprong werd, mede door een gele kaart, weer gelijkgetrokken met de 3-3. Vlak daarna kwam Dragten met 3-4 wel weer op voorsprong, waarna men even kon pauzeren. In de tweede helft trok men de wedstrijd meer naar zich toe en werd de score naar 3-7 getild. Het laatste doelpunt kwam in de 47e minuut op naam van Avanti, opnieuw gescoord in overtal. Eindstand: 4-7.

Op woensdag was de eerste wedstrijd voor Futsal Dragten 5. De studenten van Drs. Vijfje 9 stonden aan de andere kant van het veld en beide teams lieten zien dat ze het verlies in hun wedstrijd van vorige week ongedaan wilden maken. Daarin waren de gasten effectiever. Waar Dragten de pech had door meermalen het houtwerk te testen, sloegen de Groningers aan de andere kant keihard toe. De 0-3 ruststand mocht dan ook best enigszins geflatteerd genoemd worden. Vol goede moed begon FD aan de tweede helft, de 0-4 viel echter al meteen in de eerste minuut na de hervatting. Ondanks deze domper bleef Dragten de aanval zoeken en dat resulteerde uiteindelijk in twee doelpunten. Drs. Vijfje deed dat echter ook, zodat aan het eind van de wedstrijd 2-6 als uitslag werd genoteerd.

Daarna was het tijd voor de broederstrijd om de eer tussen Futsal Dragten 10 en Futsal Dragten 8. De wedstrijd werd -misschien wel verwacht- een prooi voor FD 8. Dragten 10 gaf echter goed verweer, hoewel het eerste doelpunt al na drie minuten viel. De verdubbeling van de voorsprong liet lang op zich wachten. FD 8 wist niet door te drukken, mede door goed verdedigings- en keeperswerk van het ‘thuisteam’. Daarnaast mocht ‘het achtste’ enigszins van geluk spreken, dat men in die fase geen doelpunt tegen kreeg. Al met al duurde het tot de 17e minuut, voordat de 0-2 viel. Na rust kon FD 10 het nog vrij lang bijbenen, de vermoeidheid sloeg halverwege de tweede helft helaas toe en FD 8 breidde de score langzaam uit naar de uiteindelijke 0-8.

Op vrijdagavond stonden er ook twee wedstrijden op het programma. Allereest ging Futsal Dragten 6 op bezoek bij plaatsgenoot Drachtster Boys 3. Dit werd een ongelukkige wedstrijd, waarbij men steeds achter de feiten aanliep. De 3-1 achterstand bij rust was daarvan een voorbeeld. Ondanks dat Dragten in de tweede helft met meer druk op de bal ging spelen, lukte het niet om de wedstrijd te doen kantelen. Drachtster Boys wist de voorsprong in tact te houden en met zichtbare teleurstelling werd door FD 6 na afloop van de wedstrijd nog even naar het scorebord gekeken: 6-4.

Even na 21.00 uur begon de kwartfinale wedstrijd in het noordelijk bekertoernooi tussen Futsal Dragten 1 en Hoofdklasser CSVC 1 uit Coevorden. De Dragtsters mogen zich ondertussen heuse ‘cupfighters’ noemen. Drie jaar geleden verloor men de halve finalewedstrijd tegen de latere winnaar PKC’83 en het jaar daarna bereikte men zelfs de finale. Die wedstrijd zou echter nooit gespeeld worden, vanwege de uitbraak van het inmiddels beruchte coronavirus. Vorig jaar werd het bekertoernooi zelfs al vroeg in het seizoen om dezelfde reden afgebroken om vervolgens ook niet meer uit te spelen. CSVC staat er in de competitie met een tweede plaats prima voor en doet nog volop mee om het kampioenschap. Futsal Dragten had haar huiswerk goed gedaan en kreeg al snel grip op de wedstrijd. In de 2e minuut werd de bal bij de achterlijn knap voorgegeven, om die vervolgens bijna op de doellijn binnen te knallen. Dragten liet zich iets terug zakken en CSVC mocht rustig opbouwen. Het tweede Dragtster doelpunt had daarna ook snel kunnen vallen, maar de bal werd op een haar na gemist. In de 7e minuut kwam CSVC ineens langszij met de 1-1. Daarna hielden beide teams elkaar redelijk goed in evenwicht en de eventuele kansen werden koelbloedig onderschept door de verdedigers, met als gevolg dat de stand bij rust niet gewijzigd was. Ook in de tweede helft was het aantal uitgespeelde kansen schaars. Met nog minder dan vijf minuten speeltijd werd al langzaam gedacht aan een penaltyserie, ware het niet dat een strakke Dragtster corner pardoes langs de verraste keeper tegen het net werd gedeponeerd.  Bij de nieuwe aftrap ruilde CSVC meteen de keeper voor een extra veldspeler en ging men vol op de aanval spelen. Na een onderschepping van de bal wist Dragten de wedstrijd amper 40 seconden na de 2-1 te beslissen en een minuut later viel zelfs de 4-1. De uiteindelijke 4-2 vlak voor tijd was uitsluitend voor de statistieken. FD 1 plaatste zich hiermee voor de derde achtereenvolgende keer voor de halve finale. Op 7 april mag men zich in opnieuw een thuiswedstrijd meten met competitiegenoot Futsal Frisia 1 uit Leeuwarden.

Zover is het echter nog niet. De komende week gaan we eerst ‘gewoon’ door met de competitiewedstrijden, waarbij vanaf maandag maar liefst zeven teams in actie zullen komen. FD 4 gaat zelfs twee wedstrijden binnen drie dagen spelen.