Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Nieuw: een voetballoze vrijdag

Gepubliceerd op 24-11-2022

Met slechts drie wedstrijden was het voor Futsal Dragten een erg rustige week. Maar dat betekende niet, dat er niks te beleven viel. Om er rode oortjes (lees: kaarten) van te krijgen…

Omdat het Nederlands Elftal op vrijdag haar tweede WK-wedstrijd speelt, besloot Futsal Dragten om alle voor die dag geplande wedstrijden te laten verplaatsen. Sommige spelers voorzagen waarschijnlijk problemen om 's avonds nog ‘fit’ binnen te lijnen te kunnen verschijnen.

Maar al op maandagavond reisde Futsal Dragten 9 naar Damwâld om aan te treden tegen een van de vier teams van Broekster Boys die in dezelfde poule zijn ingedeeld. Dit keer was het 5e team van de Broeksters gastheer voor de Dragtsters. Vol goede moed werd de strijd aangegaan tegen een team, dat meestrijdt om de bovenste plaatsen in de 3e klasse 12. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met twee enthousiaste teams, die lieten zien dat ze in elk geval niet wilden verliezen. Ondanks hun bij vlagen goede spel stond Dragten aan het eind van de wedstrijd toch met lege handen, toen bij de stand 7-5 voor de laatste keer werd gefloten.

Voor Futsal Dragten 1 stond in eerste instantie op woensdagavond de reis naar Emmer-Compascuum gepland om het DOSKO 1 lastig te maken. Zoals vorige week al gemeld, heeft dit team echter besloten om zich terug te trekken uit de competitie, vermoedelijk vanwege een tekort aan voldoende spelers. Erg jammer voor de Topklasse, die nu nog slechts uit elf teams bestaat.

Futsal Dragten 3 wilde zich revancheren van de nederlaag van vorige week tegen Drs. Vijfje 3. Daarvoor diende wel SC Flamingo 1 te worden verslagen, wat misschien een lastige opgave zou kunnen worden. Het wedstrijdverloop liet echter zien, dat Dragten de zaken goed voor elkaar had en al in de 3e minuut stond de 1-0 op het bord. Het aanvallend ingestelde Flamingo wilde de stand snel gelijktrekken, maar het leed echter te vaak balverlies. Dat was weer als koren op de molen voor de thuisploeg. Met goed geconcentreerd voetbal kon de score nog voor rust worden uitgebreid naar 4-1. In de tweede helft bleef het spelbeeld vrijwel gelijk. Flamingo was zeker niet ongevaarlijk, maar de uitstekend acterende Dragtster keeper stond zijn mannetje. Na de 5-1 in de 34e minuut gooide Flamingo het over een andere boeg en wisselde de keeper voor een extra veldspeler. Mede hierdoor trok Dragten zich wat meer terug op de eigen helft om de veilig ogende voorsprong in stand te kunnen houden. Het betekende wel, dat het vijandelijke doel leeg was en daarvan kon worden geprofiteerd met de 6-1. Flamingo spartelde nog wel tegen met twee goals, waarna Dragten de stand op 7-3 bracht. In de 46e minuut leek met een uitbraak ook de 8-3 in de maak. Met de bal aan de voet richting het lege, vijandelijke doel werd deze ‘eenzame gang’ onreglementair gestuit. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de rode kaart te trekken. Een tweede gele kaart in de 49e minuut voor een andere Leeuwarder speler betekende opnieuw rood, waardoor Flamingo nog maar met twee veldspelers in het veld stond. Dragten had de winst binnen en speelde de bal rustig rond, wachtend op het moment dat de scheidsrechter voor de laatste keer zou fluiten.

Voor Futsal Dragten 10 stond de derby tegen ONT/CHZ 4 op het programma. Vergeleken met de wedstrijd die net was afgelopen, werd dit een erg rustige wedstrijd. Beide teams maakten er wel een goede pot van en lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. De vele aanvallen konden echter niet altijd in doelpunten worden omgezet. Soms was balverlies op het laatste moment daar debet aan, maar doelpogingen eindigden ook vaak net langs de verkeerde kant van de paal. De 2-2 ruststand had dan ook zomaar hoger kunnen uitvallen. In de tweede helft bleven teams doorgaan met waar ze ook voor rust mee bezig waren. Het was ONT/CHZ dat halverwege de 2-3 scoorde en in de 45e minuut ook de 2-4 liet noteren. Dat even later ook nog de 2-5 viel, werd door Dragten gelaten geaccepteerd.

Pas volgende week staan de eerstvolgende wedstrijden weer op het programma. Met drie wedstrijden op woensdag- en vier op de vrijdagavond komen zeven FD-teams in actie.