Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Nieuw verlies voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 08-02-2014

Het geluk is Futsal Dragten niet gezind. De wedstrijd tegen kampioenskandidaat WMC uit Winschoten werd beslist op details. Door een onoplettendheid kwam Futsal Dragten vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar WMC wachtte de hele wedstrijd op foutjes van de gastheren en won daardoor enigszins fortuinlijk met 2-4.

Vanaf de aftrap tikten de gasten de bal rustig rond om daarmee Futsal Dragten uit de tent te lokken. Pas na liefst twee en een halve minuut was dit weinig oogstrelend schouwspel voorbij, toen Marco Braaksma het genoeg vond. Hij onderschepte op eigen helft de bal en ging in razend tempo richting vijandelijk doel. Na de keeper op het verkeerde been te hebben gezet, tikte hij de bal eenvoudig binnen: 1-0. WMC was niet in paniek, want ook daarna werd het rondtikken van de bal tot kunst verheven. Opnieuw wachtte het rustig op een eventuele reactie, maar die kwam er niet. Uiteindelijk kreeg ook WMC in de gaten dat dit concept niet het gewenste resultaat opleverde en probeerde het met meer aanvallende bedoelingen. Bij Dragten was er verdedigend niks mis. Keeper Marnick Dam stond bijna werkloos toe te kijken, omdat WMC geen gelegenheid kreeg om gevaarlijk te worden. Erg veel moeite deden ze daar overigens ook niet voor. In het verloop van de eerste helft kreeg Futsal Dragten meer balbezit en wilde het met counters gevaar stichten. Een uitstekende pass van Tim Hof op Rachid Akdim werd meteen doorgetikt naar de vrij staande Dennis de Vries. Zijn schot op doel verdween net 20 cm langs de verkeerde kant van de paal. In de 16e minuut kreeg Wiepie Zandberg de gele kaart nadat hij zijn tegenstander met een halve heupworp tegen de grond werkte. Tijdens deze ondertal situatie kwam WMC weer op gelijke hoogte. Marnick Dam kon in eerste instantie de bal nog keren, maar een tweede inzet was genoeg om hem alsnog te passeren. Daarna kwam WMC enkele keren goed weg. Aaron Tahaparij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Arnaud Donker binnen te tikken en was Sander Germeraad ongelukkig met een hard schot op de paal. Vlak voor rust was er een nieuwe kans voor Germeraad. Zijn ‘draai’ verdween net naast de goal.

In de rust werden de spelsituaties nog eens onder de loep genomen door beide coaches, waarbij vooral op het tactische spel werd gewezen. In de tweede helft viel er voor het publiek meer te genieten. Het tempo werd verhoogd, wat het spel ten goede kwam. In de 34e minuut kwam WMC plotseling op voorsprong. Op het middenveld werd de bal verspeeld, waarna drie seconden later Marnick Dam kansloos was. Lang kon WMC echter niet genieten van de voorsprong. Amper een minuut later werd de stand weer gelijk getrokken. Rachid Akdim bereikte Sander Germeraad, die vlak voor de keeper al vallend de gelijkmaker kon binnentikken. Futsal Dragten had het betere van het spel met meerdere kansen op een nieuwe voorsprong, maar het zat niet mee. Drie grote mogelijkheden konden niet tot doelpunt worden verheven, waardoor de stand gelijk bleef. In de slotfase van de wedstrijd sloeg WMC toe. Perfect uitgevoerd combinatievoetbal zette de Dragtster verdediging op het verkeerde been en de 2-3 was een feit. Vlak voor tijd probeerde Dragten met een alles-of-niets poging het tij alsnog te keren. Marnick Dam ging mee naar voren, maar na balverlies kon WMC halverwege de eigen helft de bal in het lege doel schieten (2-4).

Futsal Dragten beleeft een mindere periode in dit deel van de competitie. De derde nederlaag op rij is daarvoor het treffende bewijs. Afgezien van de nederlaag was coach Erik Donker na afloop hoopvol. “We speelden beter dan vorige week en gezien ons spel doen wij zeker niet onder voor deze tegenstander. Sterker nog, we hadden hier minimaal een punt verdiend. Dan wordt zo’n wedstrijd toch weer beslist op details.”