Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Nieuwe driepunter voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 16-02-2019

Het jaar 2019 kent vooralsnog geen grenzen. Na het bereiken van de halve finale in het bekertoernooi, vorige week, trad Futsal Dragten vrijdagavond in de eigen sporthal ‘De Drait’ in competitieverband aan tegen Boerakker. En ook zij gingen puntloos naar huis: 5-3.

Enkele weken geleden was Futsal Dragten nog te vinden op de zevende plek en daarvan werd gezegd dat het misschien wel een onwaardige plaats was voor het team. Maar wat al veel langer bekend was is de grilligheid in het verloop van deze competitie. De meeste teams doen niet voor elkaar onder en de diverse uitslagen van de afgelopen week bevestigen deze conclusie.
Wie verwachtte een thuisnederlaag van WMC tegen hekkensluiter Grootegast? De 5-7 zal pijn doen in Winschoten. Daarnaast boekte Jong Leekster Eagles een verrassende overwinning op Drs. Vijfje (6-2) en eerder deze week sloten ONR en Real Camaradas hun wedstrijd af met een 2-2 gelijkspel. 
Gevolg is dat de ranglijst behoorlijk door elkaar is geschud en er plotseling een tweede plaats is ingeruimd voor Futsal Dragten. De teams onderin de Topklasse roeren zich ineens en sommigen krabben zich nu voorzichtig achter de oren, terwijl ze zich een maand geleden nog geen zorgen hoefden te maken. Kortom, wat is dit toch een geweldige competitie!

De grote winnaar van deze voetbalweek was dus Futsal Dragten. Zit men in een ‘flow’? Misschien wel. De eerste periode werd afgesloten met een ’10 uit 10’. Nu zijn er na 4 wedstrijden al negen punten aan toegevoegd. En neem daarbij het goede spel van de laatste weken en e.e.a. nog wel eens iets moois kunnen opleveren.
Futsal Dragten had de wedstrijd in handen, hoewel men ook wel regelmatig onnodig balverlies leed. Boerakker profiteerde daar echter te weinig van, omdat ook bij hen de bal te vaak werd ingeleverd.
Wat wel opviel, was het snelle terugtrekken van Boerakker voor het eigen doelgebied. Met een soort van ‘basketbal-verdediging’ mocht Dragten proberen er door heen te prikken. Dat lukte in de 13e minuut. Een harde voorzet van Aaron Tahaparij vanaf rechts belandde bij Mark Kooistra, die op de doellijn het laatste tikje mocht geven. Enkele minuten was het Tahaparij zelf, die met een hard afstandsschot de score verdubbelde. 
Geen vuiltje aan de lucht, leek het. De 2-1 volgde al echter al snel na een snelle counter en een paar minuten voor rust werd het zowaar weer gelijk na een (gemakkelijk?) gegeven penalty.

Na de korte pauze kwam Dragten via Tahaparij al snel weer op voorsprong. Marco Braaksma gaf een uitstekende voorzet op de goalgetter en in de 33e minuut was de marge weer terug naar twee. Een lekkere knal van -opnieuw- Aaron Tahaparij belandde langs de keeper in de verre hoek. 
Boerakker begon zich ietwat te irriteren aan een aantal beslissingen van de scheidsrechter. Dit leidde in de 39e minuut tot een tweede gele kaart en dus rood. Futsal Dragten profiteerde optimaal van deze overtal en sloeg definitief de deur dicht met de 5-2 van… inderdaad: Tahaparij. Na een uitbraak kon Boerakker nog wel voor 5-3 zorgen, maar ook voor hen was al redelijk duidelijk geworden, dat het puntloos zou terugkeren naar het Groninger land.

Zoals gezegd, Futsal Dragten staat nu opeens op een comfortabele 2e plaats. En met de wedstrijd van volgende week bij hekkensluiter Grootegast zou die plaats vastgehouden moeten kunnen worden. 
Maar wat deden zij vrijdagavond bij WMC? Juist, ja!