Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Nipte nederlaag bij De Griffioen

Gepubliceerd op 24-02-2013

Verdedigend stond het goed bij Futsal Dragten. Ook bij gastheer De Griffioen overigens. Misschien is het wel daarom, dat er weinig doelpunten te zien waren bij de wedstrijd in Oosterwolde. Een late treffer van De Griffioen deed Futsal Dragten de das om: 2-1.

Niet onvermeld mag blijven, dat beide keepers hun werk voortreffelijk deden. Met soms katachtige reddingen werd een hoge score voor de tegenstander voorkomen. Voeg daarbij de prima controlerende taken aan beide zijden en de reden voor het -voor zaalvoetbal ongewoonlijke- kleine aantal doelpunten is verklaard. De score werd geopend door Dragten. In de 17e minuut onderschepte Blend Barzingi de bal op het middenveld en met twee ‘stoorzenders’ aan beide zijden ging hij voor eigen eer en schoot de bal hard tegen de touwen: 0-1. Dit bleek ook meteen de ruststand te zijn.

In de tweede helft ging De Griffioen op jacht naar de gelijkmaker en door meer druk te zetten, moest Futsal Dragten alle zeilen bijzetten om dit te voorkomen. Een aanval over links werd knap afgerond door de uitkomende Marnick Dam met een lobje te verschalken, waarna een medespeler op de doellijn klaarstond om de bal nog even aan te tikken (30e). Tijdens een man-meer situatie voor De Griffioen probeerde men met een complete belegering een voorsprong te forceren, maar een gaatje werd niet gevonden. Ook in vervolg van de wedstrijd waren het de verdedigers die steeds alert waren. En uit het niets was daar in de 47e minuut plotseling een afstandschot vanaf zo’n 14 meter. Het op eigen helft teruggetrokken Futsal Dragten werd hierdoor verrast en ook Marnick Dam kon de bal niet meer keren. 2-1 derhalve en de tijd die nog restte, was te kort om de stand alsnog gelijk te trekken. Op basis van het spelbeeld zou een gelijkspel terecht zijn geweest. In de eerste helft was Futsal Dragten de bovenliggende partij, na rust waren de rollen omgedraaid en zou De Griffioen recht hebben op een overwinning. Die er dus ook kwam… Komende vrijdag speelt Futsal Dragten opnieuw een uitwedstrijd. In Leeuwarden is hekkensluiter Futsal Cambuur de opponent.