Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Nipte nederlaag voor Futsal Dragten 6

Gepubliceerd op 16-06-2023

Het is Futsal Dragten 6 niet gelukt om het seizoen met een driepunter af te sluiten. Op bezoek bij Roden 7 was het tot de 42e minuut toch een spannende wedstrijd.

Hoewel de buitentemperatuur al een week lang de zomerse waarden aangeeft, was het in sporthal De Hullen best aangenaam. Beide teams begonnen dan ook vol overtuiging aan de wedstrijd en Futsal Dragten 6 wilde nog eenmaal alles geven om het seizoen met een positief gevoel te eindigen. Toch was het Roden dat in de 6e minuut de leiding nam en die stand na een klein kwartier verdubbelde. Toen Roden in de 16e minuut ook nog de 3-0 maakte, leek het toch nog een moeilijke wedstrijd te worden. Sommige Dragtsters dachten daar echter anders over, want amper een minuut later werd uit een counter de 3-1 gescoord.

Met deze stand werd er ook gerust en zo’n veertig seconden na de hervatting tekende Dragten voor de aansluitingstreffer. Een afstandsschot had verrassend veel snelheid en de bal verdween pardoes in de rechterbovenhoek: 3-2. Dragten rook zelfs even aan de gelijkmaker, maar na een scrimmage voor het eigen doel gleed de bal pardoes over de lijn en Roden had de marge weer vergroot.

Dragten gooide in de laatste tien minuten alle schroom -als die er al was- volledig van zich af en speelde vol op de aanval. Daarmee zette het ook wel enigszins de deur open en in de 42e minuut viel de beslissing met de 5-2. Uiteindelijk werd de wedstrijd na ruim vijftig minuten afgefloten, nadat met het laatste Dragtster doelpunt de stand op 6-4 was gebracht.