Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Nipte nederlagen bij thuiswedstrijden

Gepubliceerd op 02-12-2023

Na een drukke vorige week was het voor Futsal Dragten deze week opvallend rustig. Er kwamen slechts drie teams binnen de lijnen en die zorgden desondanks voor op en top spanning.

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week mocht Futsal Dragten 7 maandagavond al weer aantreden. De reis ging naar Sportcentrum Leek voor het treffen met TLC 2. Gedurende de wedstrijd ging het steeds gelijk op en dat maakte de wedstrijd onvoorspelbaar. Na de 0-1 ruststand dacht TLC de wedstrijd naar zich toe te trekken met de gelijkmaker en ook de 2-1. Ondanks de Dragtster gelijkmaker kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong. Het slotakkoord was echter weer voor FD en met 3-3 als eindstand werd een puntendeling overeengekomen.

De vrijdagavond was gevuld met twee wedstrijden, waarbij Futsal Dragten 1 als eerste binnen de lijnen kwam. Men ontving laagvlieger Hoogeveen 1, dat in de zes voorgaande wedstijden één overwinning had geboekt. Dragten had de smaak te pakken door de twee laatste wedstrijden in winst om te zetten. De wedstrijd was nog maar drie minuten bezig, toen Dragten al voor de 1-0 tekende. FD overrompelde Hoogeveen en amper zestig seconden later konden de gasten ternauwernood een tweede tegentreffer voorkomen. Maar ineens stokte het bij Dragten. Hoogeveen profiteerde binnen twee minuten van Dragtster balverlies en nam daardoor een 1-2 voorsprong. Het leek of men ineens weer wakker schrok, want de plotselinge achterstand werd nog voor rust omgezet in een 4-2 voorsprong. De korte pauze werd gebruikt voor intensief overleg en na de hervatting bleek dat Hoogeveen de woorden van hun coach goed in hun oren hadden geknoopt. In de 30e minuut was de achterstand alweer tenietgedaan en men nam het heft in handen. Goed verdedigend werk voorkwam enkele malen een nieuwe voorsprong voor Dragten, waarna Hoogeveen in de 37e minuut via een counter toesloeg met de 4-5. Ondanks alle goede bedoelingen - men speelde de laatste minuten té geforceerd- bleef deze stand tot het eindsignaal staan, waardoor de drie punten meegingen richting Hoogeveen.

Futsal Dragten 2 trof met Exstudiantes Groningers 1 een op papier moeilijke tegenstander. De ‘Stadjers’ staan keurig tweede in de Hoofklasse, waar FD in de middenmoot terug te vinden is. Al vroeg in de wedstrijd namen de Groningers het eerste doelpunt voor hun rekening, waarna de wedstrijd lange tijd op en neer golfde. Ondanks pogingen om het scorebord te laten bedienen, slaagden beide teams er niet in om in de eerste helft de mannen achter de tafel nog aan het werk te zetten. In de tweede helft leken de doelpunten ook uit te blijven, totdat de 34e minuut was aangebroken. Exstudiantes verdubbelde de score en ineens was het spel op de wagen. Het tempo werd opgevoerd en de spanning kwam weer terug na de aansluitingstreffer. De gasten keken elkaar eens goed aan en zo’n honderd seconden later was de marge weer verhoogd naar twee. Die had in de 42e minuut ook zomaar drie kunnen zijn, ware het niet dat een toegekende penalty uitstekend werd gepareerd door de Dragtster keeper. De laatste vijf minuten gooide FD alle schroom van zich af en met 2-3 (door de meespelende keeper!) was de spanning en hoop op een goed resultaat weer volledig terug. Die hoop bleek ijdel. Al snel na de nieuwe aftrap wist Exstudiantes het net weer te vinden, waarna Dragten met de 3-4 toch nog voor de stunt ging. Vanwege een korte blessurebehandeling duurde de laatste minuut veel langer dan zestig seconden, maar gescoord werd er niet meer.