Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Onnodig bekerverlies voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 02-02-2013

Vrijdagavond ontving Futsal Dragten 1 het tweede team van Urk in het kader van het KNVB-bekertoernooi. Ondanks een 3-1 voorsprong, halverwege de 2e helft, ging het toch mis. Urk scoorde anderhalve minuut voor tijd de 3-4 en plaatste zich voor de halve finale.

Het spel is wel goed te noemen. Ook zijn er voldoende kansen om te scoren, maar op de een of andere manier is het een ‘net niet’-spelletje aan het worden. Ook in deze bekerwedstrijd werden meerdere keren paal en lat geraakt, die daarmee een doelpunt voor Dragten voorkwamen. Urk was in de 5e minuut op 0-1 gekomen, nadat een teruggeplaatste corner met een droog schot net buiten het bereik van Jelmer Hoekstra in het doel viel. Voor Dragten was er geen man over boord en men ging rustig op zoek naar openingen om op die manier gevaarlijk te kunnen worden. Maar, zoals gezegd, paal en lat verhinderden de gelijkmaker. Toch kwam die er. Vlak voor rust schoot Dennis Jansen vanuit de tweede lijn de bal pardoes voorbij twee verdedigers én de keeper: 1-1.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Met meer balbezit en in een hoger tempo spelend Dragten ging op zoek naar de voorsprong en die kwam in de 31e minuut van de voet van Nutte Visser. Vanuit een schier onmogelijke hoek, hij stond bij de achterlijn, knalde hij de bal in de linkerbovenhoek. Toen Dennis Jansen in de 38e minuut de score opvoerde, leek de zege binnen bereik. Urk dacht daar net iets anders over en zorgde binnen 30 seconden na de nieuwe aftrap voor de aansluitingstreffer. Toen het vervolgens in de 42e minuut zelfs 3-3 werd door een goed afstandschot, werd Futsal Dragten onrustiger en hinkte men op twee gedachten. Voor de Dragtsters duurde dit niet lang, want men ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. In deze fase van de wedstrijd was het de Urker keeper, die enkele keren redding bracht. In de 48e minuut sloeg het noodlot toe. Via een snelle uitbraak kwam Urk op 3-4 en dat was voor Dragten net even te veel van het goede. Ondanks Friese pogingen in de laatste seconden om toch nog gelijk te komen, hield Urk stand en gingen bij hen de armen omhoog na het laatste fluitsignaal.