Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Onnodig verlies Futsal Dragten

Gepubliceerd op 15-12-2012

De thuiswedstrijd van Futsal Dragten tegen Renado uit Sintnicolaasga liep uit op een teleurstelling. Door de kleinst mogelijke winst knepen de gasten er met de drie punten tussenuit: 0-1.

In het zaalvoetbal wordt meestal veel gescoord, maar in sporthal De Drait werd afgelopen vrijdag met deze traditie gebroken. In de 5e minuut kwam Renado op voorsprong door een goed uitgevoerde counter, waarbij invaller-keeper Jelmer Hoekstra verrast werd door een schot bij de eerste paal. Daarvoor was Dragten al dichtbij de openingstreffer geweest, maar de doelman van de gasten reageerde alert. Renado liet de regie van de wedstrijd over aan de thuisploeg, om vervolgens te proberen met counters gevaar te stichten. Vooral in de eerste helft was het balbezit voornamelijk voor de Dragtsters, maar door de basketbalopstelling van Renado kon maar moeilijk een gaatje gevonden worden om tot uitgespeelde kansen te komen. Bovendien verkeerde de Sintnykster keeper in topvorm, door met soms katachtige bewegingen zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft werd het spel evenwichtiger. Jammer genoeg ging hiermee het tempo in de wedstrijd naar beneden, omdat ook Dragten meer gecontroleerd ging spelen. Toch kwamen er kansen voor beide teams. Beide keepers werden getest op hun specialiteit en daarin slaagden ze met verve. Toen aanvoerder Rachid Akdim in de 43e minuut geel kreeg na opmerkingen op de leiding (“Ik zei tegen de scheidsrechter, dat hij het tijdrekken niet zou moeten accepteren”), probeerde Renado nog wel om de score te verdubbelen, maar vonden het vasthouden van de voorsprong belangrijker. In de slotfase kwam Futsal Dragten nog enkele malen gevaarlijk oog in oog met de keeper, maar ook nu wist hij steeds de gelijkmaker te voorkomen.

“Onnodig, we hadden de kansen.” Dat was de eerste reactie aan Dragtster zijde, direct na het laatste fluitsignaal. Het uitstekende spel in de vorige wedstrijd (bij LTC) had geen vervolg gekregen. Futsal Dragten bleek te onmachtig om door ‘de muur’ heen te kunnen breken.